Stiri si curiozitati

Cele mai frumoase nume de băieți din Biblie și semnificația lor

Publicat: 11 oct. 2021
bebeluș care zâmbește
Dacă îți dorești ca băiețelul tău să aibă un nume special, alege-i unul de înger.

Te pregătești pentru venirea pe lume a bebelușului tău, dar nu știi ce nume să îi pui? Noi ți-am pregătit o listă cu nume de băieți din Biblie deosebite din care poți alege.

O decizie extrem de grea pentru un părinte este să îi aleagă copilului său un nume special, care să aibă o semnificație aparte. Dacă și tu ai dubii și nu știi ce nume să alegi pentru copilașul tău, în lista de mai jos vei găsi o mulțime de idei, care să îl facă pe băiețelul tău cel mai norocos din lume.

bebeluș care doarme

Cele mai frumoase nume de băieți din Biblie: Alege-l pe cel care crezi că i se va potrivi cel mai bine

Dacă îți dorești ca băiețelul tău să aibă un nume special, alege-i unul de înger. Îngerii sunt creaturi spirituale, trimise de Dumnezeu pe Pământ, pentru a-i ajuta pe oameni. Se crede că un nume biblic, de înger, îi poate oferi copilului protecție pe tot parcursul vieții.

Nume de îngeri, care sunt extrem de frumoase, pot fi: Abel, Angelo, Gavril, Mihail, Mihai, Gabriel, Rafael, Nataniel, Serafim, Ioachim și Ondin

De asemenea, dacă nu vrei ca băiețelul tău să poarte nume de înger, îl poți numi Amadeus („dragostea lui Dumnezeu”), Bruno (maro), Dante(“cel care durează”), Darrin(“dar nepretuit”), Elian (soare), Leonard (“viteaz ca un leu”) sau Sigismund (“protector”).

bebeluș care râde

Nume de băieți din Biblie românești

Cele mai frumoase nume românești de băieți sunt: Adi sau Adrian, Alexandru, Andrei, Bogdan, Calin, Carol, Claudiu, Constantin, Costin, Cosmin, Dan, Daniel, David, Emil, Eduard, Filip, Gabi, Gabriel, George, Gheorghe, Horia, Iacob, Iustin, Luca, Marius, Mircea, Nicolae, Octavian, Radu, Sebastian, Sergiu, Tiberiu, Teodor, Vlad, Valentin.

Cele mai întâlnite și mai frumoase nume de băieți românești sunt: Andrei, Matei, Luca și Cristian. Iată care este semnificația lor.

Andrei

Andrei este un nume ce semnifică bărbăție, fiind considerat patronul lupilor. De asemenea, Andrei este și unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos. Se spune că cel care va purta numele de Andrei, va fi înzestrat cu al șaselea simț și îi va uimi pe cei care îl înconjoară cu intuiția sa.

Andrei mai are și semnificația de farmec și naturalețe. Cel care poartă acest nume își asumă toate responsabilitățile, atât în familie, cât și în viața profesională. Totodată, Andrei este înzestrat cu un aer protector, fiind umărul pe care vor plânge cei în nevoie. Este un bun sfătuitor.

Matei

Matei este un nume de origine ebraică, care apare în Noul Testament. Acesta semnifică sensibilitate, dar și putere. Cei care poartă acest nume sunt grijulii cu persoanele dragi, nu le lasă la greu și le pun mereu zâmbetul pe buze. Prenumele de Matei mai poartă semnificația de vitalitate, având un fler aparte pentru afaceri și bani. În plus, ei au nevoie de un mediu de lucru stabil și un cadru de familie armonios, pentru a funcționa la cote maxime. Extrem de importantă pentru ei este familia.

bebeluș care râde

Luca

Luca reprezintă Cel născut in Lumină. Provine din grecescul Lukas și înseamnă creativitate, dinamism și sociabilitate. Trăsătura definitorie a celor care poartă acest nume este sociabilitatea și deschiderea față de oameni. Băieții cu numele de Luca apreciază independența, iar din această cauză nu vor accepta să fie conduși. Ei sunt persoane calde, gata să îți sară în ajutor.

Cristian

Cristian este un nume cu origini latinești și semnifică „un creștin”. Numele acesta a fost purtat de mai mulți regi. Cel care îl poartă este independent, prietenos și generos. De asemenea, datorită semnificației sale de bază, Cristian va fi evlavios și credincios. Persoana care va purta acest nume va fi spontan și va comunica ușor cu cei din jur. De asemenea, are abilități artistice și este mereu original. Nu excelează la planurile pe termen lung.

doi bebeluși care beau lapte

Dacă intenționezi să ai și o fetiță, poți alege un nume biblic din această listă.

Adauga un comentariu