Secretele istoriei

Cele mai grave atacuri din Statele Unite

Publicat: 16 ian. 2014
AFP prezinta o cronologie a celor mai grave atacuri din Statele Unite din ultimii 20 de ani.

Vezi si Imagini din perioada prohibitiei alcoolului din America – FOTO  

– 16 octombrie 1991 : Un barbat ucide 22 de persoane intr-un restaurant din Killeen (Texas) si raneste alte 20 inainte de a se sinucide. 
– 20 aprilie 1999 : La Littleton (Colorado), doi liceeni deschid focul in liceul Columbine. Doisprezece elevi si un profesor sunt ucisi. Cei doi tineri se sinucid. 
– 29 iulie 1999 : Dupa ce si-a ucis sotia si cei doi copii, un broker in varsta de 44 de ani deschide focul in doua companii de brokeraj din Atlanta (Georgia), provocand moartea a noua persoane, apoi se sinucide. 
– 21 martie 2005: La Red Lake (Minnesota), un adolescent in varsta de 16 ani ucide noua persoane din scoala sa, dintre care cinci liceeni, inainte de a se sinucide. 
– 16 aprilie 2007: Un student in varsta de 23 de ani de origine coreeana ucide 32 de persoane inainte de a se sinucide in campusul universitatii Virginia Tech, la Blacksburg (Virginia). Masacrul este cel mai grav din istoria Statelor Unite pe timp de pace. 
– 5 decembrie 2007: Un tanar in varsta de 19 ani, inarmat cu o pusca de asalt ucide opt persoane intr-un centru comercial din Omaha, in Nebraska (centru), inainte de a se sinucide. 
– 24 decembrie 2008: Un barbat deghizat in Mos Craciun deschide focul asupra participantilor la o petrecere, ucigand noua persoane. Ulterior, acesta se sinucide. 
– 10 martie 2009: O persoana cu probleme psihice ucide zece persoane, intre care mama sa, in trei orase din Alabama (sud), inainte de a intoarce arma asupra sa. 
– 3 aprilie 2009: Un barbat de origine vietnameza deschide focul intr-un centru de primire pentru imigranti din Binghamton (statul New York), provocand moartea a 13 persoane. 
– 5 noiembrie 2009: Nidal Hasan, un psihiatru militar de origine palestiniana, declanseaza cel mai grav atac inregistrat vreodata intr-o baza militara americana, provocand moartea a 13 persoane si ranirea alte 42, inainte de a fi ranit si imobilizat. 
– 20 ianuarie 2010: Un barbat ucide opt persoane in Virginia (est), apoi se preda dupa ce este urmarit de 150 de politisti. 
– 3 august 2010: Un barbat care avea relatii dificile cu angajatorii sai isi ucide opt colegi intr-o intreprindere de distributie a berii din Connecticut (nord-est), inainte de a intoarce arma impotriva lui. 

Vezi si Uncle Sam, barbatul care a trimis zeci de mii de tineri la razboi, nu a existat – FOTO
  


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit