Local

Cele mai importante artere rutiere judetene vor fi reabilitate

Publicat: 28 apr. 2006

•Alesii judetului au constatat ca refacerea carosabilului pe ruta Iasi – Grajduri – Scanteia reprezinta o prioritate, avand in vedere ca investitia ar presupune stimularea mediului economic in zona

Convocati ieri la sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, consilierii au decis sa-l mandateze pe presedintele Lucian Flaiser sa negocieze cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) accesarea unui credit de aproximativ 15 milioane Euro. Alesii judetului intentioneaza sa investeasca aceste fonduri in reabilitarea infrastructurii de drumuri judetene si in alte obiective de interes judetean. Aceasta ultima sintagma, a obiectivelor de interes judetean, a fost introdusa la propunerea consilierilor liberali, care au considerat ca o parte din fonduri poate fi directionata si catre alte lucrari decat cele de reabilitare a drumurilor judetene. Tot ieri, vreme de aproape doua ore, consilierii judeteni au dezbatut asupra listei de drumuri judetene ce urmeaza a fi reabilitate, ulterior accesari creditului negociat cu BERD. Lista a fost intocmita pe baza unor criterii ce fac referire la populatia deservita de aceste artere rutiere, la dezvoltarea economica a zonei, la densitatea traficului rutier inregistrat etc. Astfel, cu fondurile ce urmeaza a fi obtinute, consilierii au decis ca vor fi reabilitate cu prioritate DJ 208, DJ 248 (Ciurea – Grajduri – Scanteia), DJ 248 B, DJ 281 si DJ 248 A. Alesii judetului au constat ca refacerea carosabilului pe ruta Iasi – Grajduri – Scanteia reprezinta o prioritate, avand in vedere ca investitia ar presupune stimularea mediului economic in zona. „Refacerea acestei artere judetene ar presupune ca drumul pe care-l fac iesenii catre Bucuresti sa fie scurtat cu aproximativ 50 kilometri fata de rutele alternative prin Schitu Duca sau Targu Frumos. Faptul ca aceasta artera va fi una mai circulata ar provoca si relansarea economica a zonei care in prezent este defavorizata”, a spus ieri consilierul judetean Gabriel Surdu. Consilierii judeteni au decis sa impuna masuri mai severe in ceea ce priveste organizarea licitatiilor. Astfel, firmelor participante la licitatiile organizate de administratia judeteana li se va permite sa se prezinte cu un singur subcontractant, caruia nu-i va fi permis sa execute mai mult de 30 la suta din lucrarea adjudecata. Mai mult, caietele de sarcini ale licitatiilor sau ale selectiilor de oferte vor fi avizate de comisia de urbanism si de catre comisia economica.

Flaiser a parasit sala de sedinte

Finalul sedintei extraordinare de ieri a fost marcat de un incident fara precedent. Presedintele Consiliului Judetean, Lucian Flaiser, a parasit sala de sedinta, iritat la maximum de faptul ca mai multi consilieri au luat o pauza prelungita de tigara, dar si pentru ca votul consilierilor pentru impartirea banilor n-a fost tocmai pe placul sau. Practic, aprobarea ultimului punct de pe ordinea de zi a fost imposibila, deoarece in sala se aflau doar 18 consilieri, mai putin de doua treimi din numarul consilierilor judeteni. Proiectul de hotarare supus atentiei presupunea aprobarea portofoliului de proiecte ale Consiliului Judetean pentru programul Phare CBC 2004, privind colaborarea transfrontaliera. Flaiser a fost urmat si de vicepresedintele Consiliului Judetean, Lucian Profir. In scurt timp, la insistentele consilierilor, cei doi sefi ai administratiei judetene au revenit in sala, iar proiectul de hotarare a fost aprobat la foc automat.
(T.L.)loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit