Vocea farmacistului

Cele mai indicate antibiotice naturale

Publicat: 10 ian. 2013

Extractul de frunze de măslin – A devenit foarte popular în ultima vreme, ca supliment alimentar. Este un antioxidant puternic, un studiu din 2005 al ”Southern Cross University” din Australia a aratat că este de două ori mai puternic decât ceaiul verde și de patru ori mai puternic decât vitamina C. De asemenea, frunzele de măslin întăresc imunitatea și acționează ca antibiotic natural.

Usturoiul – Este de departe cel mai cunoscut antibiotic natural. S-a demonstrat de-a lungul timpului că distruge viruși, bacterii, ciuperci și paraziți dăunători. Substanța activă din usturoi se numește alicină și este similară penicilinei – primul antibiotic descoperit.

Echinaceea – Este o plantă amerindiană care era folosită în America și mai apoi în Europa pentru tratarea durerilor în gât, tusei sau altor simptome asociate răcelii.

Propolisul – Este un amestec natural de rășini pe care albinele le colectează din flori. Este o substanță puternic aromată care este creat de albine pentru a proteja stupul, acționând ca un scut biotic, fapt care i-a generat și numele de propolis care în limba greacă înseamnă înaintea (pro) cetății/orașului (polis). Este recunoscut pentru calitățile lui antiseptice, antibiotice, antibacteriale, antifungice și chiar antivirale. Are o acțiune atât de puternică încât a fost supranumit penicilina rusească (ca recunoaștere a preocupării intensive a cercetătorilor ruși în acest domeniu). Propolisul are și calități antimicrobiale, acționând și împotriva streptococilor.loading...

Adauga un comentariu