Diverse

Cele mai infricosatoare vise la femei si barbati

Publicat: 29 apr. 2010

Un studiu al Asociatiei Internationale de Studiere a Viselor arata ca una din zece persoane are vise infricosatoare de mai multe ori pe an, iar una din 20 s-a trezit o data la doua saptamani speriata.

Studiul, realizat pe un esantion de 2.000 de persoane, jumatate femei si jumatate barbati, a dorit sa afle care sunt cele mai infricosatoare vise si frecventa lor. Rezultatul arata ca pe primul loc se afla caderea in gol, urmata de urmarire, senzatia de paralizare, intarziatul si moartea unei persoane iubite.

Mai mult, caderea parului sau pierderea dintilor sunt de asemenea teme comune, chiar si pentru aceia care sunt prea tineri sa cheleasca. ‘Subiecte precum caderea, urmarirea sau paralizia nu au corespondenta in viata reala. Un monstru care te urmareste poate reflecta o teama din timpul zilei de a te apuca de o treaba pe care ai vrea sa o eviti’, spune dr. Michael Schredl, coordonatorul cercetarii. Vise despre pierderea parului sau a dintilor sunt frecvente la femei si cel mai probabil semnaleaza nelinistea ca nu vor mai arata bine.

Oamenii de stiinta au constatat ca barbatii sunt predispusi la cosmaruri violente, in timp ce femeile au adesea cosmaruri despre pierderi si hartuiri sexuale.

Potrivit specialistilor, cosmarurile sunt raspunsurile pentru ceva ce nu ai rezolvat. In plus, visele negative pot fi influentate de stres.

sursa: gandul.infoloading...

Adauga un comentariu