Secretele istoriei

Cele mai misterioase disparitii din istorie (I)

Publicat: 04 iun. 2013
Pe 21 octombrie 1978, pilotul Frederick Valentich a zburat desupra Stramtorii Bass, aflata in Australia, cu intentia de a lua cativa prieteni si sa reintoarca de la punctul de plecare – Aeroportul Morrabbin. N-avea insa nici cea mai mica intentie sa dispara.
Dupa nici o ora de zbor, Valentich s-a intalnit cu un aparat zburator neidentificabil. Initial s-a gandit ca e vorba de un avion militar si a raportat evenimentul autoritatilor. Raspunsul primit l-a lasat masca: nu exista trafic aerian raportat, in zona in care se afla. OZN-ul a inceput sa se miste imprevizibil si in cele din urma, a ajuns deasupra aparatului sau. Dupa o serie de lumini stralucitoare si un motor oprit, transmisia lui Valtentich s-a intrerupt brusc, cu niste zgomote ciudate.
Transcriptul convorbirii intre pilot si turnul de control contine ceea ce pare a fi descrierea unei nave extraterestre – forma ovala, imposibil de rapida si metal stralucitor. In plus, data incidentului coincide cu raportarea mai multor OZN-uri pe teritoriul Australiei, potrivit zonamisterioasa.eu.
Alte teorii venite pentru a explica fenomenul includ o sinucidere elaborata sau chiar posibilitatea ca Valentich ar fi devenit dezorientat si ar fi zburat cu susul in jos, raportand reflectia propriului avion.
Indiferent de ce s-a intamplat, el si aparatul sau de zbor n-au fost gasiti pana acum. In plus, tatal pilotului le-a spus reporterilor ca fiul sau a manifestat un interes avid fata de OZN-uri inca de cand era adolescent si isi facuse un hobby din a le studia.


loading...

Adauga un comentariu