Diete si regimuri

Cele mai nocive 6 bauturi

Publicat: 15 mart. 2011

Am renuntat sa mai facem propriile noastre ceaiuri si limonade, dupa retete mostenite din generatie in generatie, si ne-am oprit la cele din magazine, imbogatite cu aditivi si multa fructoza. Mai mult, nici apa de la robinete nu ne mai multumeste si am pus ochii pe sticlele de apa imbuteliata si artificial aromatizata pe ale caror etichete sunt imprimate cu litere de-o schioapa cuvinte ca „vitaminizata” sau „energie”. Rezultatul tuturor acestor schimbari: bauturile de astazi sunt un pericol pentru sanatatea noastra. Iata care sunt cele mai nocive bauturi:

1. Energizantele 
Zahar, sodiu si E-uri sunt ingredientele care nu lipsesc din bauturile energizante. O doza normala are 155 de calorii si 36 de grame de sodiu, in conditiile in care, potrivit medicilor, consumul de sodiu nu ar trebui sa depaseasca 24 de grame. In plus, mai contin taurina, extract de guarana, D-glucoronolactona si cafeina (32 mg/100 ml). Astfel de bauturi sunt contraindicate mai ales cardiacilor.

 5 efecte adverse ale bauturilor energizante 

2. Milkshake-urile 
Sunt adevarata bombe calorice. Intr-un top realizat de Men’s Health care contine cele mai rele 20 de bauturi inventate de americani, pe locul 1 s-a situat un milkshake ce contine unt de arahide, inghetata de ciocolata si lapte. Are 2.010 kilocalorii (necesarul zilnic al unui adult), contine 68 de grame de grasimi saturate si 153 de grame de zahar. „In termeni de grasimi saturate, sa bei un asemenea milkshake inseamna sa inghiti pe nemestecate 68 de fasii de bacon”, scriu jurnalistii de la Men’s Health.

Pe locul doi, in lista bauturilor nocive se afla un alt milkshake, care are ca ingredient unt de arahide, suc de struguri, banane, proteine din soia, lapte fara grasimi, miere si Turbinado. Contine 1.498 de kilocalorii si aceeasi cantitate de zahar ca si 20 de biscuiti cu ciocolata si unt de arahide. Este inutil sa mai spunem ca diabeticii si persoanele obeze trebuie sa stea departe de astfel de bauturi.

3. Bauturile carbogazoase din fructe 
Sucurile carbogazoase asa-zise cu „cu fructe” pot fi mai nocive decat cola, avand mai mult zahar si coloranti (mai ales cele galbene). Un singur pahar are 30 de grame de zahar, peste 100 de calorii si doar 15 ml suc de fructe. Gustul si culoare sunt „meritul” E-urilor, dintre care E102, E104, E110 sunt cei mai nocivi. Sindromul agitatiei permanente, obezitate, boli neurovegetative, alergii, astm si cancer sunt doar cateva dintre bolile la care te expui daca bei astfel de sucuri.

Efectele nocive ale bauturilor carbogazoase. 7 motive ca sa renunti la ele 

Bauturile acidulate cresc riscul de hipertensiune 

5 probleme medicale la care sunt expusi copiii care consuma des bauturi Cola 

4. Specialitatile de cafea „la dozator”
Cappuccino, frappe, latte machiatto si alte baturi de acest gen depasesc 100 de calorii la 100 de ml, iar cafeaua este ingrendientul nesemnificativ. Baza sta tot in E-uri: E446, E407, E460, E501, E332, E340.

5. Ceai si limonada imbuteliate
Ceaiurile imbuteliate nu au nici macar 1% extract de ceai. In schim sunt pline de zahar, acidifiant si arome. Un pahar iti aduce in jur de 80 de kilocalorie, in timp ce o ceasca verde, preparata de tine, acasa, are 0 kilocalorii. Limonada din comert are prea putin suc de lamaie, insa mult zahar, care in organim se metabolizeaza sub forma de grasimi.

6. Apa cu arome
Apa „imbogatita” cu arome de fructe, vine la pachet cu zahar sau indulcitori artificiali care declanseaza o serie de probleme medicale, de la alergii, pana la tulburari digestive, obezitate si cancer. Un pahar de apa aromatizata contine in jur de 50 de kilocalorii.

Riscurile indulcitorilor artificiali asupra sanatatii. Nu te ajuta sa slabesti, ci sa te ingrasi loading...

Adauga un comentariu