Magazin

Cele mai OTRAVITOARE ALIMENTE. Tu de cate ori pe zi le consumi?

Publicat: 16 mai 2014

De multe ori, ambalajul este inselator. Regula este valabila si in cazul alimentelor care, fie sub coaja rumena, lucioasa, fie in pulpa dulce, hranitoare, ascund toxine extrem de periculoase. Consumate in cantitati mici, nu constituie un pericol pentru sanatate; in exces, insa, acestea sunt letale.

Care sunt alimentele otravitoare? Iata ce scrie bonappetit.com:

Cirese, piersici, prune, caise: acizi cianogenici
Sa inghiti un sambure de cireasa nu este o tragedie. Daca-l mananci, insa, spart, atunci lucrurile se complica. Pe langa gustul amar si imposibilitatea de a-i mesteca, samburii anumitor fructe – cirese, piersici, prune, caise – contin acizi cianogenici care, dupa ingestie, elibereaza acidul cianhidric. Care este doza letala de samburi? 1-2 samburi au efect ireversibil.

Mere si pere: cianide
Merele si perele au samburi plini de substante care, odata inghitite, se transforma in acid cianhidric. Din fericire pentru cei care mananca aceste fructe cu tot cu cotor, pentru a-si desface otrava, samburii trebuie sa fie pisati foarte bine. De regula, un mar are cel mult opt samburi. Abia dupa consumul a 25 de mere cu tot cu samburi la o singura masa ar trebui sa te ingrijorezi.

Orez: arsenic
Orezul, in special cel cultivat in Texas, contine arsenic, o toxina care poate avea efecte extrem de neplacute: varsaturi, dureri abdominale si chiar vertij, daca este consumat in cantitati insemnate. Cel mai mare nivel de toxine se regaseste in orezul brun. In ciuda prezentei toxinei, este imposibil sa te intoxici cu arsenic intr-o singura zi. In timp, insa, consumul duce la aparitia bolilor de inima si a diverselor forme de cancer. Care este doza letala? Aproximativ 7 milioane de portii.

Rubarba: acid oxalic
Tulpinele rosiatice sunt delicioase in cocktailuri si in tarte. Frunzele de rubarba, insa, nu sunt comestibile. Acestea contin cristale de acid oxalic, substanta care se foloseste in diverse amestecuri ca inalbitor sau detartrant. Daca se mananca, frunzele produc o  senzatie puternica de arsura in gura si pe gat, stari de greata, convulsii si chiar deces. Doza letala? Cel putin 4,5 kg de frunze.

Cartofi: solanina
In functie de modul in care sunt cultivati, cartofii pot produce solanina, un pesticid natural extrem de toxic pentru oameni. Compusul se regaseste in cartofii care incep sa se inverzeasca, in special dupa ce incep sa incolteasca. Printre simptomele intoxicatiei cu solanina se numara stari de voma, diaree si, in cazuri rare, stop cardiorespirator.loading...

Comentarii
  • Ce imaginatie bogata aveti ! Jumatate de Romanie a mancat si mananca samburi de caise , iar doza voastra „fatala” n-a atins pe nici unul ! Din contra ,alte studii arata efectul benefic al acestora in diverse cancere ! Oare cine va pune sa raspanditi TEROARE in randul populatiei ? Ne-am cam saturat de „marionete idioate” ce fac jocul industriei farma si nu numai !

  • Da bine, un mar pe zi e o zi in plus, iar daca din fiecare mancam cu masura,n-avem ce ne teme.Stresul e primul factor care duce la cancer,nu alimentele.Corpul poate suporta mult, dar stresul ucide celulele bune.Asa ca…cine poate renunta la stres, s-o faca.

Adauga un comentariu