National

Cele mai periculoase si cele mai sigure orase din Romania, in caz de CUTREMUR. Zonele in care esti IN PERICOL

Publicat: 02 sept. 2016
1
In asteptarea unui cutremur majorRomania se pregateste. Din pacate, pregatirile se limiteaza la campaniile de informare ale ISU si nu se bucura de participarea autoritatilor in masura sa consolidezenu doar cladirile, dar si planul de urgenta menit sa salveze cat mai multi romani, intr-o asemenea tragedie. Intre timp, datele intocmite de Institutul National pentru Fizica Pamantului arata care sunt cele mai periculoase si cele mai sigure orase, in caz de seism, scrie imopedia.ro. 

Potrivit istoricului seismografic din Romania, judetele TimisCaras Severin si Satu Mare si Constanta sunt cele mai sigure locuri, in cazul unui cutremur, precum si granita dintre judetele Suceava si Maramures. Aproape la fel de sigure sunt zonele cuprinse intre OradeaClujDeva si Bistrita si un alt punct izolat de siguranta este intre judetele Sibiu si Brasov, cuprinzand cate o parte din amandoua, ambele fiind judete cu un risc seismic mediu. De altfel, si alte judete din acest perimetru sunt cunoscute pentru cutremurele medii care se manifesta acolo, de exemplu Targu Mures, Piatra Neamt sau Suceava.

„Cele mai periculoase zone pentru locuitori, in caz de cutremur, sunt Bucuresti,PloiestiBuzauFocsani sau Iasi si toate zonele cuprinse intre ele, urmate in topul intensitatii de RomanBacauPitestiGiurgiu si toate zonele din acest perimetru. In zonele cu risc intermediar se mai afla si CernavodaTulcea”, arata statistica intocmita de INFP, potrivit sursei citate.

Citeste mai multe AICI
Adauga un comentariu