Vocea farmacistului

Cele mai periculoase suplimente alimentare

Publicat: 11 iun. 2014
7
Vitamina B si statinele 
Vitamina B este folosita ca un remediu natural pentru aproape orice afectiune, de la acnee pana la diabet. Aceasta poate afecta insa musculatura, daca este administrata in combinatie cu statine, medicamente care ajuta la scaderea colesterolului rau. 
Atat vitamina B, cat si statinele slabesc muschii, de aceea in timpul administrarii pot aparea crampe sau dureri. Administrate impreuna, aceste medicamente pot avea un efect secundar si mai grav. Potrivit unei cercetari, un sfert dintre persoanele care iau statine si vitamina B prezinta reactii adverse, inclusiv eruptii cutanate, indigestie si probleme musculare. 

Vezi si: Recomandari pentru intarirea sistemului imunitar
 

Decongestionantele
Decongestionantele, in special cele care contin pseudoefedrina, iti desfunda nasul, insa pot duce la subtierea vaselor de sange. 
Administrate pe termen indelungat, aceste medicamente pot duce la cresterea tensiunii arteriale si pot avea consecinte grave asupra sanatatii. 

Vezi si: Motivul pentru care poti fi mai obosita
 

Uleiul de peste
Suplimentele de omega 3 sunt laudate pentru beneficiile pe care le au ele asupra inimii, insa specialistii sustin ca acestea pot subtia vasele de sange. Desi nu este o reactie adversa majora, acest lucru poate duce la sangerare excesiva.
Multivitaminele
Multivitaminele contin o multime de ingrediente, de aceea multe dintre brandurile de specialitate ofera informatii si consultatii inainte de administrarea lor. Cu cat suplimentele alimentare contin mai multe elemente nutritive, cu atat exista sanse mari ca unele ingrediente sa interactioneze cu alte medicamente pe care le iei, spun specialistii. Asadar, mare atentie la administrarea lor. 

Vezi si: Suplimentele cu vitamina C imbolnavesc ochii
 

In plus, in mai mult de 25 la suta din cazuri, nivelurile de vitamine si minerale de pe etichetele suplimentelor nu se potrivesc cu doza reala, a demonstrat un studiu realizat in 2011 de compania ConsumerLab. Acest lucru inseamna ca multivitaminele ar putea sa nu fie potrivite in anumite combinatii si pot fi chiar o amenintare pentru sanatate in doze mari.  
Adauga un comentariu