Educatie intima

Cele mai populare 10 mituri despre contraceptie

Publicat: 21 sept. 2015

1. Nu pot sa raman gravida daca am relatii sexuale in timpul menstruatiei
Multe femei cred ca intretinand relatii sexuale in timpul menstruatiei sau in timpul primei sau ultimei parti a ciclului menstrual aceasta nu le va oferi o sarcina nedorita. In timp ce multe dintre femei pot ramane gravide la mijlocul ciclului menstrual, sansa de a concepe un copil poate fi mai mare in orice moment al lunii.

Alt lucru important de stiut: spermatozoizii pot supravietui 5 zile in organismul unei femei; mai mult, daca menstruatia sufera dereglari calendaristice, cumulat cu durata de viata a spermatozoizilor in organism, sansa unei sarcini nedorite incepe sa creasca.

Ce metoda de contraceptie este potrivita pentru tine in functie de varsta

2. Alaptarea protejeaza de o eventuala sarcina
In timpul alaptarii, menstruatia si ovulatia, desi e putin probabil sa se intample, pot aparea, deci este posibil sa ramai insarcinata si cand alaptezi. Nu trebuie sa existe semne premergatoare.

3. El intotdeauna „se retrage” inainte de a ejacula, deci nu voi ramane gravida
Este un lucru fals pe care il cred majoritatea femeilor. Inainte de a se produce ejacularea, o cantitate mica de lichid de lubrefiere, care contine sperma, este eliberata. In aceste conditii, orice penetrare vaginala poate fi urmata de o eventuala sarcina, chiar daca el „se retrage” intotdeauna inainte de ejaculare.

4. Folosind dusurile vaginale dupa relatii sexuale, pot preveni o sarcina
Dusurile vaginale dupa relatiile sexuale nu te ajuta sa previi o sarcina nedorita. Acest lucru se intampla deoarece sperma poate ajunge la ovule pentru a le fecunda intr-un timp relativ scurt. Cum nimeni nu poate preciza cu exactitate timpul necesar spermatozoidului pentru a fecunda ovulul, este foarte dificil sa ajungi la baie inaintea acestui proces.

5. Nu pot ramane gravida la primul act sexual
In general, fetele tinere sunt mai fertile decat femeile mai in varsta si pot ramane gravide cu usurinta. Nu-i crede pe cei care-ti spun ca nu vei ramane gravida la primul raport sexual si protejeaza-te.

Metodele de contraceptie recomandate adolescentelor

6. Nu raman gravida sau nu ma pot infecta cu HIV daca iau pastile contraceptive
Da, este adevarat ca pilula contraceptiva este o metoda buna de contraceptie cand este corect utilizata. Dar aceasta metoda contraceptiva nu te protejeaza de HIV sau alte boli cu trasmitere sexuala. Singura metoda 100% sigura este abstinenta.

Contraceptie definitiva fara interventie chirurgicala

7. Am facut sex neprotejat o singura data
Un singur act sexual neprotejat este suficient ca sa ramai gravida sau sa contractezi o boala cu transmitere sexuala (BTS). Nu-i asculta pe cei care „te sfatuiesc” ca nu se intampla nimic daca nu te protejezi odata, vei suporta consecintele acestor sfaturi mai tarziu intr-un fel sau altul.

8. Sunt prea in varsta ca sa raman gravida
Atata timp cat mai ai menstruatii, poti ramane gravida. Este adevarat insa ca inaintand in varsta devii tot mai putin fertila. Dupa un an de zile fara menstruatii, poti uita de metodele contraceptive si poti sa te bucuri de sexul neprotejat atat timp cat esti intr-o relatie monogama.

9. Nu am relatii sexulale destul de frecvent incat sa iau pilule contraceptive
Daca e greu sa stii cand vei avea nevoie sa folosesti pastile contraceptive, foloseste prezervativul. Folosind chiar si un spermicid impreuna cu prezervativul, va creste eficienta protectiei si vei fi ferita de o sarcina nedorita.

10. Am o gramada de probleme feminine, deci nu cred ca pot ramane gravida
Chiar daca doctorii ti-au spus ca nu poti ramane gravida fara un tratament de specialitate, ai nevoie de protectie. Asa ca nu te baza pe acest lucru…loading...

Adauga un comentariu