Culinar

Cele mai rapide rețete de prăjituri – Sunt delicioase și gata în câteva minute!

Publicat: 17 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai rapide rețete de prăjituri  Sunt delicioase și gata în câteva minute
Pe internet se găsesc din ce în ce mai multe rețete de prăjituri

Pe internet se găsesc din ce în ce mai multe rețete de prăjituri. Dulciurile reprezintă slăbiciunea oricui, iar gospodinele devin foarte creative atunci când vine vorba de noi rețete. Putem găsi de la cea mai complicată până la cea mai simplă prăjitură (și nu numai).

Tortul, prăjiturile, dulciurile în general se servesc cu orice ocazie în care avem musafiri – prieteni, rude, nu contează! Totuși, câteodată ni se face poftă de o prăjiturică atunci când muncim de acasă sau poate în timp ce vizionăm un serial. Din fericire, există foarte multe rețete care se pot pregăti rapid și ușor!

retete de prajituri
Gospodinele devin foarte creative atunci când vine vorba de noi rețete

Prăjitura „Cât bați din palme!” – Cum se prepară

Dacă nu ai foarte mult timp liber, dar chiar îți este poftă de ceva dulce, acesta este preparatul perfect pentru tine! Așa cum sugerează și numele, prăjitura se face „cât ai bate din palme!”.

Nu avem nevoie de prea multe ingrediente și nici de foarte mult timp. Prepararea acesteia nu ia decât câteva minute, iar în timp ce prăjitura se coace la cuptor, te poți întoarce la serial!

Pentru blat, vom avea nevoie de câte o cană de zahăr, griș, făină și una de biscuiți deja sfărâmați foarte bine.

Pentru umplutură, ne vom folosi de câteva linguri de zahăr alb (în jur de trei linguri este de ajuns), 2 kg de mere, niște scorțișoară și un pachet de unt. Dacă nu aveți unt, puteți opta și pentru margarină.

Primul pas constă în amestecarea făinii cu grișul, zahărul alb și cu biscuiții deja măcinați. După ce amestecăm bine, va trebui să împărțim compoziția în două părți egale. Următorul pas este să spălăm merele și apoi să le curățăm de coajă. După ce sunt curățate, va trebui să le radem printr-o răzătoare. Ceea ce rămâne vom amesteca cu cele trei linguri de zahăr și cu puțină scorțișoară.

prajitura
Așa cum sugerează și numele, prăjitura se face „cât ai bate din palme”

Cu o parte din unt vom unge tava, după care vom adăuga uniform jumătate din compoziția uscată (adică făina, grișul, zahărul și biscuiții). O jumătate din untul rămas îl vom tăia în bucățele și le vom așeza în tavă. După ce punem și aceste cubulețe foarte mici de unt, putem adăuga mărul amestecat cu zahăr și scorțișoară. Va mai urma un strat fix la fel, adică cealaltă jumătate de amestec uscat peste care se pune untul rămas tăiat tot în cubulețe mici.

Acum este momentul să punem prăjitura la copt! Va dura în jur de 50 de minute ca aceasta să se rumenească foarte bine.

negreasa cu nutella
Aceasta este una dintre cele mai ușoare și rapide rețete de prăjituri

Rețete de prăjituri – Negresa cu Nutella

Aceasta este una dintre cele mai ușoare și rapide rețete de prăjituri. Pe deasupra, este și foarte delicioasă!

Nu vom avea nevoie decât de 150 de grame de unt, 3 ouă, cam 70 de grame de făină, un praf de sare și desigur, Nutella (cam 300 de grame ne vor fi de ajuns).

Untul nu trebuie să fie topit, însă nici foarte rece. Cel mai bine este ca acesta să fie la temperatura camerei. Pregătim un bol în care să amestecăm untul cu Nutella. Ne va mai trebui un bol în care să mixăm bine ouăle și zahărul. Peste acest amestec adăugăm compoziția din primul bol, adică Nutella cu unt. Le incorporăm bine cu o spatulă. Peste toate acestea vom turna făina și praful de sare, după care amestecăm foarte bine.

Vom tapeta tava cu hârtie de copt, iar apoi adăugăm compoziția. Cuptorul trebuie preîncălzit, după care vom pune tava timp de 20-30 de minute, la 180 de grade.

Negresa cu Nutella trebuie să se răcească foarte bine înainte de a fi consumată!

Există mult mai multe rețete de prăjituri care circulă pe internet, iar fiecare persoană poate găsi ceva pe placul său.

negresa cu nutella
Negresa cu Nutella trebuie să se răcească foarte bine înainte de a fi consumată


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu