Local

Cele mai reclamate banci de catre ieseni: BCR si Volksbank

Publicat: 09 oct. 2013
1

BCR si Volksbank sunt in topul reclamatiilor facute de iesenii nemultumiti de serviciile financiare. Numarul de reclamatii inregistrate la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor din Iasi, de la inceputul anului si pana in prezent, este de 182, fiind vorba de nemultumirile referitoare la toate bancile din judet. Preponderent, se reclama situatii de executare silita a consumatorilor, ajunsi in astfel de situatii ca urmare a neplatii ratelor pe perioade indelungate. Contractele incheiate de BCR in defavoarea clientilor au facut ca aceasta sa fie luata la ochi de autoritatile iesene. Anul trecut, BCR s-a ales cu amenzi de ordinul zecilor si chiar a sutelor de mii de lei pentru contractele paguboase incheiate cu clientii. Astfel, aceasta institutie bancara a incasat cinci amenzi usturatoare in valoare totala de 100.000 lei, dupa ce iesenii nemultumiti au reclamat serviciile acesteia la Protectia Consumatorilor. O mare parte dintre reclamatiile facute de ieseni s-au dovedit a fi intemeiate si solutionate pe cale amiabila. „Operatorii economici fac de multe ori demersuri in a solutiona amiabil reclamatiile formulate de consumatori, acestia venind ulterior la noi si retragandu-si petitiile. Am intalnit situatii dese in care, desi consumatorii nu aveau dreptate, totusi anumiti operatori economici au stornat facturi sau au aprobat anumite cereri, chiar daca reclamatiile nu erau intemeiate. Procedura executarii silite, fiind sub controlul instantei de judecata, nu poate face obiectul unor interventii din partea institutiei noastre”, a declarat Marian Grigoras, comisar sef in cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor din Iasi.

Comentarii
  • Indiferent de cate reclamatii sau controale se fac institutiilor bancare din Romania, acestea nu dau dovada, prin personalul pe care il au , de buna credinta fata de clienti. De cele mai multe ori de lovesti de lipsa de profesionalism a salariatilor, aroganta si incompetenta, te poarta pe drumuri, solicita fel de fel de documente, astazi iti solicita un document, maine cand te duci ori spune ca nu-i bun , ori mai cer altceva……Se cunoaste ca-s angajati pe baza de pile si relatii.

    • Tin sa te contrazic, eu am avut parte de bancheri profesionisti care s-au ocupat de mine si mi-au oferit raspunsuri si sprijin ori de cate ori am avut vreo problema…poate ai nimerit tu pe unul mai putin preocupat sau plictisit in ziua aceea 🙂 vorbesc despre volksbank, caci despre bcr am auzit numai povesti ” de groaza”, pe bune.

Adauga un comentariu