Diverse

Cele mai scumpe cafele de pe glob – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 ian. 2012

Un gram de cafea poate costa peste 100 de dolari. Este vorba de sortimente pe cat de scumpe, pe atat de aromate.

1. Cea mai scumpa cafea din lume este, potrivit Wall to Watch, Kopi Luwac, al carei pret pentru 500 de grame variaza intre 115 si 590 de dolari. “Kopi” inseamna cafea in Indonezia, iar “Luwac” este un mamifer care se hraneste cu cele mai coapte si aromate fructe de cafea. Animalul nu poate insa digera bobul de cafea astfel ca il elimina intact, pentru a fi ulterior cules de catre lucratorii de pe plantatie. Procesul de fabricatie este destul de complicat, acest tip de cafea fiind, de altfel, si cel mai rar sortiment din lume. Anual se produc numai cateva tone pe an. În Romania, 150 de grame din acest sortiment de cafea costa in jur de 400 de lei.

 2. Pe locul doi, in topul celor mai scumpe sortimente de cafea este “La Esmeralda”. Pentru 100 de dolari pe 500 de grame, se poate achizitiona o cafea cu gust intens produsa la Esmeralda Jaramillo, o plantatie situata in muntii din Vestul Panama.

3. Ceva mai ieftina, cu preturi de 80 de dolari jumatatea de kilogram, este cafeaua “St Helena”. Marca se produce dintr-un soi de boabe de cafea care cresc exclusiv pe o insulita denumita “Sfanta Elena”, din Atlanticul de Sud.

 4. Fazenda Santa Ines este o cafea produsa pe o plantatie din Brazilia intr-un mod traditional. Tot procesul de fabricatie se face manual, ceea ce da cafelei o aroma speciala de caramel. Pretul pentru jumatate de kilogram din acest sortiment de cafea ajunge la 50 de dolari.

 5. Cea mai ieftina cafea de lux se numeste Blue Mountain si costa 45 de dolari 500 de grame. Cafeaua se produce in estul Muntelui Albastru din Jamaica si este recunoscuta pentru gustul sau fin. De asemenea, boabele din acest soi se utilizeaza la fabricarea lichiorului Tia Maria.

sursa articol: money.roloading...

Adauga un comentariu