Securitate

Cele mai sigure telefoane din lume. Nu pot fi interceptate

Publicat: 09 ian. 2014
5

Dupa ce zvonuri privind ascultarea telefonului cancelarului german Angela Merkel de catre Agentia Nationala de Securitate a Statelor Unite au iesit la iveala, doua firme se lupta sa realizeze cel mai sigur telefon din lume, informeaza Bloomberg.

Trust2Core, o divizie a Deutsche Telekom, a creat o noua interfata pentru Samsung Galaxy SIII prin virtualizarea sistemului de operare Android. Astfel prin introducerea unui card de securitate alaturi de cartela SIM, telefonul contine o noua interfata privata prin care poti gestiona mail-uri, mesaje si initia apeluri fara a putea fi interceptate de sistemelor agentiilor de securitate.

Comutarea din interfata publica in cea privata se face doar prin simpla glisare a ecranului, iar un astfel de dispozitiv nu costa nici mai mult nici mai putin de 17.000 de euro.

O alta companie, SECUSMART, a realizat o versiune modificata a modelului BlackBerry Z30 care permite criptarea apelurilor telefonice la cel mai inalt grad de securitate. Si acest telefon functioneaza tot cu ajutorul unui card de securitate.

Ambele variante de smartphone au fost autorizate de serviciile secrete din Germania, iar in acest moment se analizeaza ambele variante pentru a se alege telefonul cel mai potrivit pentru Angela Merkel.




Adauga un comentariu