Destinatii turistice

Cele mai spectaculoase insule din Grecia

Publicat: 28 ian. 2012

Grecia este o tara care are unele dintre obiectivele turistice cele mai spectaculoase din lume si monumente arhitecturale uimitoare, fiind in prezent una dintre cele mai cautate destinatii turistice.

Situata in Sud-Estul Europei, Grecia este una dintre destinatiile cele mai renumite pentru cei care iubesc natura, precum si pentru cei care iubesc locurile de importanta istorica. Peisajul Greciei este muntos, cu un amestec interesant de campie.

Numele oficial al Greciei este Republica Elena, fiind una dintre cele mai vechi civilizatii din lume. Grecia se afla la punctul de jonctiune dintre Africa, Asia si Europa. Aceasta a fost una dintre primele civilizatii avansate din Europa. Grecia este marginita de Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Bulgaria, Turcia si Albania.

Insulele Greciei sunt un paradis de frumusete si liniste, dar si distractie din plin! Fie ca este vorba de plajele de nisip sau o viata de noapte uimitoare, insulele din Grecia merita cu siguranta vizitate.

Insulele grecesti ne duc cu gandul la aer sarat si vantul ce ne umbla din par, mult soare si nisip si ape de azur. Imaginati-va ca va puteti relaxa pe plajele insorite sau puteti face scuba diving.

Iata cateva din insulele din Grecia:

Cele mai frumoase insule din Grecia

Aegina

Aceasta insula greceasca se afla in apropiere de Atena, avand forma triunghiulara. Acesta este probabil motivul pentru care Aegina este populara printre localnici, fiind o modalitate excelenta de a combate rutina saptamanii.

Aegina

insula Aegina, Grecia

Daca intentionati sa vizitati insula Aegina veti gasi un port aglomerat, barci de pescuit, iahturi elegante si un frumos litoral. Turistii nu parasesc insula inainte de a vizita templul Aphaia si biserica Agios Nektarios. Aceasta insula are de asemenea o istorie bogata, existand chiar cateva descoperiri preistorice care denota locuirea timpurie a acestei insule.

templul Aphaia

templul Aphaia, Aegina

biserica Agios Nektarios

biserica Agios Nektarios, Aegina

Skiathos

Aceasta insula greceasca se afla in Marea Egee, incadrandu-se in grupul insulelor Sporades. Interesul turistic al insulei Skiathos ramane cele 70 de plaje insorite, care includ si o plaja de nudisti. Aceasta insula verde si linistita e plina de turisti in lunile iulie-august. Nisipurile aurii si apele clare invita ochiul oamenilor de departe. Orasul Skiathos ofera o viata de noapte plina de viata pentru petrecareti.

Skiathos

insula Skiathos, Grecia

Santorini

Santorini face parte din grupul de insule Ciclade din Grecia. Aceasta s-a format din cauza unei eruptii vulcanice din trecut. Este compusa din insule vulcanice si este de asemenea cunoscuta ca Thera sau Thira. Santorini ofera privelisti spectaculoase, ceea ce ii permite oricui sa fie un fotograf creativ. Apusuri de soare romantice si o viata de noapte vibranta face aceasta insula greceasca o alegere populara pentru multi turisti.

Santorini

insula Santorini, Grecia

Andros

Andros se afla pe latura de nord a Cicladelor. Este o destinatie ideala pentru sfarsitul de saptamana al localnicilor. Vaile verzi si dealurile atrag multi oameni iubitori de drumetii. Aceasta insula este recomandata pentru cei care adora sa se plimbe si sa exploreze mediul rural, deoarece aceasta are un numar mai mic de plaje.

Andros

insula Andros, Grecia

Creta

Insula Creta este una dintre cele mai mari insule grecesti existente vreodata. Aceasta ocupa pozitia a cincea intre cele mai mari insule din Marea Mediterana. Desi aceasta insula este supusa supraaglomerarii din cauza activitatilor comerciale, este cu siguranta locul ideal pentru a obtine un bronz de invidiat! Plajele izolate si nisipoase din insula Creta si satele traditionale o fac una dintre cele mai cautate destinatii turistice.

Creta

insula Creta, Grecia

Corfu

Corfu este una dintre cele mai vizitate insule grecesti. Aceasta se afla in Marea Ionica, fiind cunoscuta pentru muzica sa tipica. Sunete de chitara, acompaniate de cor, toate contribuie la atmosfera vesela de pe insula Corfu. Daca Corfu este o destinatie in lista preferintelor voastre, sa fiti pregatiti pentru mult si nisip si o multime de sporturi de mare.

Corfu

insula Corfu, Grecia

Mykonos

Mykonos este una dintre destinatiile de top din toata lumea. Aceasta este o alta insula foarte populara pentru frumusetea naturala si viata de noapte. Mykonos se afla in centrul grupului Ciclade. La inceput Mykonos era vazut ca un loc controversat datorita tipului de cultura propagat, dar astazi este foarte cosmopolit si ofera mai degraba o vacanta. Nu este de mirare ca Mykonos este considerata una dintre destinatiile de top clubbing in Marea Mediterana. Deci, daca esti un „party animal” ce iubeste natura, vei sti cu siguranta ce destinatie sa alegi!

Mykonos

Mykonos, Grecia

Mykonos

insula Mykonos, noaptea

Naxos

Situata in Marea Egee, Naxos este una dintre cele mai mari insule care apartin grupului Ciclade. Locatiile pitoresti si plajele de nisip fac Naxosul o destinatie populara pentru multi turisti.Apa limpede si orasele ciudate de pe aceasta insula, impreuna cu activitati sportive precum windsurfing si kitesurfing completeaza pachetul pentru vacanta!

Naxos

windsurfing pe insula Naxos

Paros

Aceasta insula greceasca se afla in zona centrala a Marii Egee. Principala caracteristica a insulei Paros este marmura alba fina. Aceasta insula din Grecia are multe plaje de-a lungul granitelor sale. Plajele de nisip si aleile pietruite adauga farmec locului. Paros ramane a fi o destinatie destul de slaba, desi are destinatii frumoase si o atmosfera de liniste completa.

Paros

insula Paros, Grecia

Agistri

Insula mica din grupului elen Saronic, Agistri este usor accesibila de catre nave, care sunt numite „Taxi de apa”. Agistri se dovedeste o locatie ideala pentru pescuit si/sau daca sunteti in cautare de liniste si pace. Viata de noapte sau activitatile sportive sunt destul de neinsemnate pe aceasta insula a Greciei.

Adauga un comentariu