Magazin

Cele mai tari perle de la Bac, din toate timpurile

Publicat: 12 iun. 2012
1
S-a dat startul pentru Bacalaureatul din acest an. Ieri, elevii de liceu au intrat in sali pentru a dovedi ca limba romana nu le este straina. Cele mai asteptate probe, in special de publicul larg sunt cele scrise, care incep la inceputul lunii iulie. Acolo, perlele elevilor sunt in fiecare an adevarate capodobere literare.
An de an, profesorii corectori de la Bacalaureat au parte de cele mai comice momente. Perlele elevilor sunt nelipsite. In anii anteriori, absolventii de liceu au explicat asa cum au stiut ei mai bine ce inseamna tragedia, latina clasica sau cine este cetateanul turmentat.
Perle de la examenele anterioare:
-Spre deosebire de tragedie, intr-o comedie deznodamantul se termina de obicei vesel.
-Datorita faptului ca Lapusneanu chinuia pe boieri taindu-le nasul, urechile, mainile, etc, el le-a devenit antipatic acestora.
-Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decat in scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe. In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgara si n-o vorbea nimeni.
-Poezia „Sburatorul” de Ion Has Radulescu este un omagiu adus aviatorilor romani.
-Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia. In „Scrisoarea a treia” se desfasoara batalia de la Rovinari.
-Personajele principale din povestirea O ora din august sunt: ofiterul Rosu si avioanele nemtesti.
-Metoda folosita de Ion pentru a pune mana pe pamantul Anei este insarcinarea.
-Tema basmului este invingerea dintre bine si rau
-Capitala SUA este Casa Alba.
-Inima este cel mai important organ genital al omului.
-Cetateanul turmentat este reprezentat in lumea reala de omul obisnuit, adica betivul roman.
Adauga un comentariu