Secretele istoriei

Cele mai teribile 5 arme folosite de armata rusa – FOTO

Publicat: 11 ian. 2015

Armata rusa a trecut prin transformari semnificative dupa realegerea presedintelui Putin. Are unitati mai mici si mai dinamice si arme complexe de inalta tehnologie. Cum ar fi sistemul Pantsir-S1, de fapt un tank dotat cu rachete anti-aeriene, dupa cum noteaza economica.net. Iata topul facut de jurnalistii de aici.

Navele de lupta Bora

Nava de lupta Bora este  de fapt un catamaran cu o fusta care se transforma intr-o perna de aer. Este inarmata cu opt rachete ghidate Mosquito si 20 de rachete anti-aeriene. Nava are un echipaj de 68 de marinari pluteste cu o viteza de croaziera de 100 km pe ora.

Pantsir-S1

Este un sistem combinat de rachete sol-aer cu raza  medie si scurta de actiune si rachete anti-aeriene. Sistemul este alcatuit din 12 rachete ghidate sol-aer si doua pistoale automate de 30 mm eficiente impotriva avioanelor, elicopterelor, rachetelor  balistice si rachetelor de croaziera.   Totul este amplasat  pe ceea ce seamana cu un tanc

Submarinul invizibil

Novorossiysk este un submarin practic invizibil: primul dintre cele sase submarine diesel-electrice „stealth”.  Novorossiysk a fost lansat la un santier naval Sankt-Petersburg, anul trecut. Proiectantii sai spun ca tehnologia sa il face practic nedetectabil cand este scufundat.

MIG-35 multirol

Este un luptator eficient atat in lupta aer-aer, cat si in loviturile la sol. Atinge viteze de pana la 2.400 km pe ora, in ciuda faptului ca este cu 30% mai mare decat predecesorul sau.  MIG-35 are capacitatile necesare paentru lupte „dogfight” precum si pentru misiuni de recunoastere aeriana de conduita, si poate distruge tinte maritime si de suprafata de la mare distanta.

Sistemul de rachete BUK-2

Aceasta este bateria despre care se spune ca ar fi doborat avionul din Malaezia deasupra Ucrainei ocupate de fortele ruse, in 2014. Rachetele sale 9M317 pot ajunge la inaltime de 46.000 de metri cu Mach 3, cu focoase de 154 de kilograme.

Adauga un comentariu