Magazin

Cele mai tragice povesti de dragoste din istorie – FOTO

Publicat: 13 feb. 2012
Nimic nu face inima sa tresara mai mult decat o poveste de dragoste buna. Si cand spunem buna, ne referim, bineinteles, la tragica. 
Mai jos aveti cele mai tragice povesti de dragoste din istorie, din antichitate pana in vremuri mai recente. 
6. Cleopatra si Marc Antoniu
Este o poveste de dragoste aproape epica, pe care toata lumea o cunoaste. S-au cunoscut in anul 41 i.Hr. in cele mai involburate vremuri ale Republicii Romane. Ea, o regina a Egiptului, l-a sedus pe el, un puternic (si casatorit) general roman. Relatia a dus la o alianta politica romantica.
Totusi, alianta s-a doveddit a fi amara atunci cand viitorul imparat Octavian a convins Senatul Roman ca Marc Antoniu este insetat dupa putere si vrajit de Cleopatra. Octavian i-a declarat razboi lui Marc Antoniu in anul 31 i. Hr. In timpul razboiului atat el cat si Cleopatra s-au sinucis, pentru a nu fi capturati. 
5. Heloise si Abelard
Poetul britanic Alexander Pope a transformat povestea lor intr-o parte a literaturii clasice, dar Heloise si Abelard au reprezentat un cuplu care a existat cu adevarat. Cei doi s-au iubit atat de mult, incat au fost aproape de ridicol. Bineinteles ei au fost condamnati la un sfarsit tragic in mijlocul secolului XII. Abelard a fost tutorele fetei, cu 20 de ani mai mare ca ea. Povestea de dragoste dintre ei l-a infuriat pe unchiul fetei, care a poruncit ca Abelard sa fie castrat. Dupa acest lucru cei doi au horatat sa se duca la manastiri, din care si-au scris scrisori, care acum au devenit celebre. De la intrarea lor in manastire nu s-au mai intalnit niciodata. 
4. Shah Jahan si Mumtaz Mahal
Cu siguranta ati auzit de Taj Mahal, palatul faimos din India. Acest palat este de fapt o declaratie de dragoste. A fost construit in secolul XVII de catre Shah Jahan ca un loc de odihna pentru sotia lui mult-iubita. Mumtaz Mahal – sau „Bijuteria Palatului”, dupa cum a numit-o el – a fost a treia sotia a lui, dar cu siguranta preferata lui. El a iubit-o atat de mult incat atunci cand a murit, dand nastere copilului lor, a suferit enorm. Imediat dupa moarte ei a inceput lucrul la uimitorul palat. Constructia lui a durat 23 de ani. In acelasi loc a fost inmormantat si el in anul 1666. 
3. Ines de Castro si Regele Pedro
Ines de Castro a devenit o domnisoara insotitoare pentru printesa Constance a Portugaliei in 1340 si i-a furat inima rapit printului Pedro, mostenitorul tronului portughez. Cand Constance a murit in 1349, Pedro a incercat sa o faca pe Ines sotia lui si regina. Ei aveau deja trei copii, dar tatal lui, Regele, a intervenit, a exilat-o pe Ines. Atunci cand ea a ajuns destul de departe incat printul Pedro sa nu afle a ordonat sa fie ucisa. 
Acest act a dus, intr-un final, la un razboi civil animat de conflictul dintre tata si fiu, razboi castigat de Pedro. Dupa ce razboiul s-a incheiat a pus ca iubita lui sa fie exhumata si i-a construit un mormant regal, punand intreg poporul sa jure credinta reginei lor Ines. 
2. Regina Victoria si Printul Albert
Aceasta este una dintre povestile de dragoste mai apropiate de epoca noastra si vine dintr-un mediu din care nu te-ai astepta sa iasa o asemenea poveste: familia regala britanica. Iubirea reginei Victoria pentru sotul ei Printul Albert a fost atat de adevarat precum domnia ei de 63 de ani, spun istoricii. Moarte lui timpurie, cu 40 de ani inaintea ei, a devast-o pe una dintre cele mai puternice femei-monarhi din lume. 
Victoria a purtat doar negru restul vietii ei si si-a petrecut ultimele decade intr-o relativa izolare. Atunci cand a murit, in 1901, a fost inhumata in acelasi mausoleum ca si sotul ei, iar deasupra mormantului ei statea scris: „Ramas-bun, iubite, aici ma voi odihni impreuna cu tine, cu tine ma voi ridica din nou in fata lui Hristos”.
1. Andrew Jackson si Rachel Donelson
Una dintre cele mai controversate prime-doamne din istorie este Rachel Donelson. Ea a fost casatorita intai cu Lewis Robards, apoi s-a casatorit cu Andrew Jackson in anul 1791. In acest an ea credea ca sotul ei finalizase formele de divort, dar el u a facut asta decat in anul 1793. Si pentru ca atunci un divort era un adevarat scandal cei care au vrut denigrarea lui Jackson au folosit trecul lui Rachel impotriva lui, in timpul campaniei prezidentiale (Andrew Jackson a candidat la presedintia Statelor Unite ale Americii). Toate acestea atacuri au avut un efect devastator: ele au agravat o boala de inima deja existenta, iar Rachel nu a apucat niciodata sa il vada pe Jackson presedinte, murind in urma unui infarct cu doua luni inainte de numirea lui. Jackson a fost atat de lovit de durere incat, a ramas mult timp alaturi de corpul ei neinsufletit, sperand ca va invia. 
Adauga un comentariu