Magazin

Cele mai traznite intrebari la un interviu de angajare

Publicat: 26 sept. 2012
1

Traim intr-o perioada grea din punct de vedere economic, iar gasirea unui job bun reprezinta o adevarata provocare. Dupa ce ai depasit primul hop – selectarea CV-ului tau pentru o intalnire cu specialistul de recrutare – simti ca soarele a inceput sa straluceasca si pe strada ta.

Din acel moment esti hotarat sa faci totul pentru a-l impresiona pe reprezentantul companiei astfel incat sa-ti atingi obiectivul. Cauti tot ce se poate gasi despre compania respectiva horat sa n-o dai in bara. Stii despre tine ca esti un bun profesionist si esti convins ca vei avea raspunsul potrivit la absolut toate intrebarile pe care ti le vor spune.

Insa ce vei face daca specialistul in HR vrea sa descopere in tine alte competente care n-au de-a face cu taskurile pe care le vei avea de rezolvat in cadrul companiei.

Tocmai de aceea este important sa afli genul de intrebari pe care agentul de recrutare ti le-ar putea pune si care n-au absolut nici o legatura cu jobul in sine. Scopul acestora este sa descopere cum gaseti tu solutii la probleme cu care nu te-ai confruntat pana acum sau cum reactionezi atunci cand te afli pe un taram total necunoscut.

Iata 18 de intrebari neobisnuite puse de agentii de recrutare de la cele mai importante organizatii ale lumii:
– Procter & Gamble: Va rog sa-mi vindeti un stilou invizibil;
– Facebook: Se dau 25 de cai de curse, fara cronometru, 5 curse. Aflati topul celor mai rapizi 3 cai in cele mai putine curse;
– Citigroup: Va rog sa ne spuneti strategia dumneavoastra la tenis de masa;
– Google: Trebuie sa urcati o scara. Puteti urca fie o treapta fie doua trepte. Scara are n trepte. In cate moduri diferite puteti urca?
– Gryphon Scientific: Cate umbrelute pentru cocktailuri se gasesc intr-un anumit timp in SUA?
– Enterprise Rent-A-Car: Cum va veti simti in cazul in care 7 din 10 clienti vor spune NU;
– Goldman Sachs: Presupunem ca aveti 8 bile identice. Una dintre acestea este o idee mai grea decat celelalte si aveti la dispozitie si un cantar. Care este numarul minim de incercari, folosind cantarul, sa gasiti bila cea  mai grea?
– Towers Watson: Va rog sa estimati cate avioane sunt in acest moment pe cer?
– Lubin Lawrence: Cum ati descrie ciocolatele Hershey, Godiva and Dove ca oameni cum ar arata acestea?
– Pottery Barn: Daca as fi un spiridus si v-as oferi job-ul visurilor ce si unde ar fi?
– Kiewit Corp.: Cum va jucati in copilarie?
– VWR International: Cum ati fi marketat un telescop in anul 1750 cand nu se cunostea nimic despre orbite sau despre luna?
– Diageo North America: Daca ati merge intr-un bar, ati incepe sa numarati sticlele nevandute iar barmanul ar tipa la dumneavoastra sa plecati, ce-ati face?
– Brown & Brown Insurance: Cum v-ati evalua viata pe o scala de la 1 la 10?
– Jane Street Capital: Care este cel mai mic numar divizibil cu 225, care consta din toate 1 si 0?
– UBS: Daca am juca ruleta ruseasca si am avea un singur glont in cele sase spatii ale cilindrului. Invart cilindrul si trag dar nimic nu se intampla. Vei invarti cilindrul din nou sau tragi direct?
– Merrill Lynch: Va rog sa ne povestiti viata dumneavoastra din copilarie si pana in prezent.
– Susquehanna International Group: 5 barbati de varste diferite intra intr-un bar si se aseaza la o masa rotunda. Care este probabilitatea de a se aseza in ordine ascendeta din punct de vedere al varstei.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Adauga un comentariu