News Flash:

Cele mai vanate facultati din Iasi

10 Iulie 2006
730 Vizualizari | 0 Comentarii
•In topul facultatilor cele mai cautate se afla in continuare institutiile care ofera perspectiva castigurilor materiale •Din acesta saptamana intra in focurile admiterii trei institutii de invatamant superior, Universitatea Al. I. Cuza (UAIC), Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) si Universitatea Tehnica Gh. Asachi (UTI)

Universitatile iesene pregatesc admiterea pentru studentii anului 2006-2007. Din aceasta saptamana intra in focurile admiterii trei institutii de invatamant superior: Universitatea Al. I. Cuza (UAIC), Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) si Universitatea Tehnica Gh. Asachi (UTI). Universitate de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) va incepe inscrierile saptamana viitoare, pe 17 iulie. UMF pune la dispozitia candidatilor, a viitorilor studenti, un numar de 591 locuri cu finantare de la buget si inca 1.080 locuri la taxa. De asemenea, Universitatea Tehnica a scos la concurs 2.783 de locuri fara taxa si 1.825 de locuri cu taxa. Universitatea Al. I. Cuza isi deschide portile pentru absolventii de liceu incepand de vineri, 15 iulie, cu inscrierea candidatilor, actiune care va tine pana pe 23 iulie, cu posibilitatea de prelungire a termenului in cazul in care vor exista solicitari din partea tinerilor. Universitatea pune la dispozitia proaspetilor absolventi, dar si a celor care au terminat liceul in anii anteriori, un numar de 3.278 locuri finantate de la buget. Admiterea pentru Universitatea de Arte George Enescu incepe cu inscrierile programate intre 20 si 23 iulie doar pentru Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design, in timp ce la celelalte trei facultati admiterea este programata pentru luna septembrie.

Cele mai cautate

Absolventii de clasa a XII-a stiu deja care sunt facultatile pe care le vor in urmatorii trei sau patru ani. In topul facultatilor cele mai cautate se afla in continuare institutiile care ofera perspectiva castigurilor materiale. La Universitatea Al. I. Cuza (UAIC), cele mai vanate locuri raman in continuare cele de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, de la Facultatea de Informatica, iar din urma vin vertiginos sectiile de Stiinte Politice, Jurnalism si Comunicare si relatii publice. Tinerii se orienteaza dupa cerintele pietei. Cel mai interesant este faptul ca la Drept nu mai sunt atatia pretendenti ca pe vremuri, cererea nu a scazut foarte tare, dar cei interesati se indreapta si spre alte facultati teoretice care au reusit sa atraga mai multi tineri. Acestea sunt facultatile care au introdus sectii de actualitate, cum ar fi Stiintele Politice de la Filosofie si Jurnalism de la Facultatea de Litere. In ceea ce priveste Universitatea Tehnica Gh. Asachi Iasi (UTI), Facultatea de Automatizari si Calculatoare, Electronica si Telecomunicatiile si Electrotehnica sunt cele mai curtate institutii din cadrul UTI. La prima dintre acestea s-a inregistrat o concurenta de patru pretendenti pe un loc. Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) este cautata de tinerii care doresc sa devina medici veterinari, pentru locurile cu finantare de la buget, concurenta ajungand si la patru candidati pe un loc. Insa nu numai Facultatea de Medicina Veterinara este foarte cautata, Facultatea de Agricultura starneste interesul tinerilor prin specializarea Tehnologia prelucrarii produselor agricole.

Ultimele medii de admitere

In ierarhia facultatilor, dupa ultima medie de admitere de anul trecut, conduce Facultatea de Litere cu domeniul de licenta, Stiinte ale comunicarii, Jurnalistica, unde ultima medie de admitere este de 9.64. Pe cel de al doilea loc este situata Facultatea de Drept, unde ultimul candidat admis pe locurile fara taxa a avut media 9.47. Nici la capitolul studii cu taxa nu a fost admis oricine, la Drept ultima medie la taxa este de 9.10. Anul trecut, singura facultate unde s-a intrat cu media zece a fost Informatica. Tot Facultatea de Informatica este pe al treilea loc in topul facultatilor din cadrul UAIC, ultima medie pentru locurile de la buget fiind de 9.43. Ierarhia facultatilor, оn functie de ultima medie de admitere la locurile pentru buget continua cu media 9.42 la Geografie – Geologie, 9.4 la Psihologie si Stiintele Educatiei, urmeaza Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor cu 9.29, Istoria cu 9.20, Facultatea de Biologie are ultimul admis cu media 9,1. La polul pus este Facultatea Fizica, unde au fost admisi la buget candidatii cu media 5.97. Acesta este urmata de Domeniul Stiinte ale Educatiei din cadrul Psihologiei, cu media 6.42, urmeaza Teologia Ortodoxa, unde s-a intrat cu 6.52 si Chimia cu 6.79 ultima medie de admitere. Anul trecut, la UAIC au fost depuse 15.185 dosare de inscriere pentru admitere de la peste 11 mii de candidati reali.
Marilena ROJNITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1408 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012848 (s)