Timp liber

Cele mai vizitate locuri din lume – FOTO

Publicat: 28 feb. 2011

Daca anul acesta v-ati propus sa aveti o vacanta mai speciala si nu stiti ce sa alegeti sau daca pur si simplu sunteti curiosi sa aflati care sunt cele mai populare destinatii turistice din întreaga lume, Money.ro va ajuta prezentându-va topul celor mai vizitate 10 locuri de pe mapamond.

10. Disneyland (Paris – Franta)

Faimosul Disneyland din Paris este vizitat anual 10,6 milioane de turisti. Acesta cuprinde doua parcuri tematice, un centru comercial, districtul de mese si de divertisment si sapte hoteluri aflate în proprietatea Disney.
De la deschiderea sa din 12 aprilie 1992, acesta a fost al doilea parc Disney care s-a deschis în afara Statelor Unite(dupa Tokyo Disney Resort) si primul care a fost detinut si operat de Disney.

9. Notre-Dame de Paris (Paris – Franta)

Aceasta catedrala emblematica pentru Paris a fost dedicata Fecioarei Maria în secolul al XII-lea de catre episcopul orasului.
Monumementul gotic a fost de-a lungul anilor martor al unor evenimente istorice: luptatorii Cruciadelor se rugau aici înainte de a porni în luptele lor sfinte, a fost jefuita în timpul Revolutiei Franceze si Napoleon însusi a fost încoronat aici.
Astazi, Notre Dame este o catedrala catolica în care înca se tin slujbe, dar si destinatia a peste 12 milioane de turisti anual.

8. Disneyland Tokyo (Tokyo – Japonia)

Primul Disneyland din afara Statelor Unite a fost deschis în Tokyo în anul 1983.Parcul de 80 de hectare contine 47 de atractii aflate în 7 „tarâmuri” diferite, si anume World Bazaar, Adventureland, Westernland, Critter Country, Fantasyland, Toontown si Tomorrowland.
Aceasta este de altfel si cea mai vizitata destinatie turistica a Asiei, având aproximativ 12.9 milioane de vizitatori anual.

7. Golden Gate National (San Francisco – Statele Unite)

Golden Gate National Recreation Area este unul din cele mai mari parcuri urbane nationale din lume. GGNRA se întinde peste aproximativ 75 de mii de acri de teren. Parcul mai contine numeroase resurse istorice si culturale, inclusiv Alcatraz, monumentul national al lui Muir Woods si Centrul Fort Mason.
Golden Gate Recreational Area este de asemenea bogat în resurse naturale, detinând 19 ecosisteme separate în 7 bazine hidrografice, în interiorul carora traiesc aproximativ 1,273 de specii de plante si animale. Acest parc este vizitat anual de 13 milioane de turisti.

6. Cascada Niagara ( Ontario/New York – Canada/SUA)

Situata între statele New York si Ontario, Cascada Niagara este una din cele mai importante destinatii turistice ale continentului Nord-American. Cascada se afla pe râul Niagara, care curge între Statele Unite si Canada de la Lacul Erie pâna în Lacul Ontario.
Cascada este divizata în doua parti de Insula Goat. Partea mai mare cea din stânga (canadiana) se numeste Horseshue Falls si are o înaltime de 56 de metri, iar lungimea crestei este de aproximativ 670 metri. Cealalta parte, American Falls, din jumatatea dreapta are o înaltime de 58 de metri, dar lungimea crestei doar de 320 metri. Faimoasa cascada atrage anual 14 milioane de vizitatori.

5. Disneyland (Anaheim – SUA)

Disneyland-ul din Anaheim este primul parc de distractii detinut si operat de Walt Disney Parks and Resorts. Acesta a fost deschis pentru public pe 18 Iulie 1955.
Când s-a deschis parcul initial, acesta avea cinci domenii tematice: Main street, Adventureland, Fantasyland, Tomorrowland, ulterior fiind adaugate si: Holidayland, New Olreans Square, Bear Country, Mickey’s Toontown. Anual acesta este vizitat de 14,7 milioane de turisti.

4. Trafalgar Square (Londra – Anglia)

Piata Trafalgar se afla în inima Londrei. Este o atractie turistica si una dintre cele mai faimoase piete din Marea Britanie si din lume. În centrul pietei se afla coloana lui Nelson. Aceasta este pazita la baza de patru statui din bronz ale unor lei, iar în vârf se afla o statuie a lui Nelson.
În partea de nord a pietei se afla Galeria Nationala. În aceasta galerie se afla peste 2300 de picturi. Intrarea în aceasta galerie este libera. În fiecare an Trafalgar Square atrage 15 milioane de vizitatori.

3. Disney World Orlando (Orlando – SUA)

Parcul de distractii Walt Disney World Orlando, cel mai mare parc de distractii din lume se întinde pe o suprafata de 122 km patrati si cuprinde 4 parcuri tematice, 2 parcuri acvatice, 23 de hoteluri tematice dintre care 15 detinute de compania Walt Disney, o zona pentru camping, doua centre health spa si fitness si alte locuri de distractie si recreere.
Resortul a fost deschis în anul 1971 doar cu parcul tematic Magic Kingdom si a mai adaugat de atunci parcul Epcot la 1 octombrie 1982, Disney’s Hollywood Studios Park la 1 mai 1989 si Disney’s Animal Kingdom la 22 aprilie 1998. Anual acest parc este vizitat de peste 16.6 milioane de turisti.

2. Washington (Washington – SUA)

Washington, D.C. oficial Districtul Columbia sau simplu D.C. este capitala Statelor Unite, fondata în 16 iulie 1790. Districtul se întinde pe o suprafata de 177 km², din care 61,4 mile patrate 159 km² sunt pamânt, iar 6,9 mile patrate 18 km² sunt apa.
Obiectivele turistice ale Washington-ului sunt Casa Alba, Galeria Nationalaa de Arta, Washington Monument si Capitoliul. Anual faimosul oras este gazda a 25 de milioane de turisti.

1. Times Square (New York – SUA)

Potrivit thetoptenlist.net, în fiecare an, 35 milioane de turisti viziteaza Times Square din New York, ceea ce transforma piata în cea mai vizitata destinatie din Statele Unite ale Americii.
De precizat faptul ca orasul New York (prescurtat NYC) este cel mai populat oras din Statele Unite având peste 8 milioane de locuitori. Acesta este împartit în cinci zone: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens si insula Staten Island.loading...

Adauga un comentariu