Eveniment-Social

Cele trei autobuze ale CTP Iasi colorate dupa tricolorul Romaniei au ajuns la Ploiesti – FOTO

Publicat: 31 iul. 2018

Cele trei autobuze ale Companiei de Transport Public (CTP) Iasi colorate dupa tricolorul Romaniei au ajuns la Ploiesti.

''Caravana Unirii” este un proiect cultural organizat cu ocazia aniversarii centenarului Marii Uniri din 1918. Trei autobuze ale CTP Iasi au fost personalizate exterior in culorile drapelului national, fiecare dintre vehicule purtand cate o culoare a tricolorului. Proiectul readuce in prim-plan statutul de capitala nationala a Iasului in perioada 1916-1918, la Iasi fiind puse bazele unirii ce a condus la formarea Romaniei Mari. Astfel, pe fiecare laterala a autobuzelor se regaseste mesajul „Iasul saluta Romania Mare!”

Pe caroseriile autobuzelor sunt reprezentate 100 de simboluri sugestive pentru momentele istorice de referinta ale neamului romanesc precum si pentru realizarile romanilor de-a lungul timpului. Saloanele autobuzelor sunt transformate in galerii expozitionale neconventionale, care includ variate informatii si materiale foto-video. Autobuzul albastru gazduieste o expozitie dedicata evenimentelor istorice din 1916-1918, in autobuzul galben sunt realizate proiectii video cu filme documentare istorice, iar in autobuzul rosu sunt prezentate explicatiile celor 100 de simboluri.

Caravana Unirii va strabate teritoriul Romaniei Mari, poposind in marile orase, resedinta de judet, dar si in orasele Chisinau si Cernauti, in prezent parte a Republicii Moldova, respectiv a Ucrainei.

Adauga un comentariu