Diverse

Cele trei limbi straine pe care copiii ar trebui sa inceapa sa le invete acum pentru un viitor mai bun

Publicat: 04 ian. 2018
14

A existat intotdeauna o preocupare fata de limbile straine pe care este bine sa le cunoasca un om. O cercetare recenta scoate la iveala cele trei limbi straine pe care ar trebui ca toti copiii sa inceapa sa le invete pentru a avea un viitor stralucit. De-a lungul istoriei, raspunsul cel mai des intalnit la aceasta intrebare a fost limba spaniola, dat fiind numarul de tari ale lumii in care se vorbeste aceasta.

Totusi, un studiu recent arata ca franceza, germana si mandarina conduc topul celor mai importante limbi straine pe care trebuie sa le cunoasca un copil. Cercetarea a fost realizata in Marea Britanie si arata ca aceste trei limbi ii vor ajuta pe copiii care le cunosc sa isi imbunatateasca viata pe termen de 10 ani.

Curiozitati despre limbi straine

In lume sunt diferite limbi vorbite, unele mai grele decat celelalte. In urma unui calcul s-a stabilit ca aproximativ 6.000 de limbi se vorbesc in prezent pe tot mapamondul. Jumatate din ele au mai putin de 3 000 de vorbitori. Expertii estimeaza ca in urmatorii 50 – 150 de ani, jumatate din limbile vorbite astazi vor disparea. Numai in Asia si in Africa se vorbesc, pe fiecare dintre aceste doua continente, peste 2 000 de limbi. Papua Noua Guinee are peste 820 de limbi in uz si se presupune ca este tara cu cele mai multe limbi vii din lume.

Complexitatea limbilor difera de la regiune la regiune, cauza pentru care va prezentam cele mai interesante fapte despre limbile din lume.

  • Cea mai complexa limba din lume este basca, ea a fost folosita drept cod in Al Doilea Razboi Mondial. Va imaginati cat de complexa este?
  • A numara pana la trei in limba nivkh nu este o sarcina usoara. Numerele nu sunt intotdeauna la fel, ele difera in functie de fraza. Uneori numarul unu poate sa reprezinte un peste, o barca, sau chiar o casa. Si atunci cum numaram?
  • In limba tabasaran exista 48 de forme care definesc epidemiile.
  • Limba eschimosilor este si mai ciudata pentru ca se intalnesc 63 de forme de prezent si 252 de substantive comune. Tot sa vorbesti asa!
  • Pentru a putea traduce un text din sanscrita in orice alta limba este nevoie de cel putin 10 ani de studiu aprofundat asupra gramaticii.
  • Gramatica limbii tribului nord-american Chippewa este de-a dreptul uluitoare. Un singur verb poate avea circa 6.000 de forme.
  • Se spune ca limba vorbita in Karaciai-Cerchezia, o regiune din Rusia, nu poate fi invatata decat in copilarie. Niciun adult nu a reusit sa invete niciodata aceasta limba pentru ca este de-a dreptul imposibila.
  • Limba chineza contine 87000 de caractere si fiecare reprezinta o silaba. Cine poate sa le invete pe toate?

preluat de pe efemeride si gandul
Adauga un comentariu