Titlurile zilei

Cele trei micuțe din Iași, stropite cu otravă de bunica lor, au fost despărțite! Detalii stranii despre tânăra mamă care a luat la rând frații din sat. Strigătul disperat al tatălui: „Fac orice să o iau acasă” – FOTO

Publicat: 15 iun. 2021
O femeie în tricou roz, pupată de două fete, un bărbat lângă un gard, și o fată cu bentiță neagră și tricou roz
Cele trei minore intoxicate de bunică au fost despărțite la externarea din spital. Mădălina Dorohoi, mama a două dintre fete, s-a întors din Germania pentru a avea grijă de ele. Cătălin Grigorescu, tatăl fetei de 12 ani, o vrea înapoi acasă

Minorele intoxicate pe 5 iunie 2021, după ce bunica le-a spălat pe păr cu o substanță toxică de uz veterinar, au fost despărțite la externarea din spital. La sfârșitul săptămânii trecute, mama a două dintre minore s-a întors din străinătate pentru a le recupera. Fetele de 6 și 9 ani au ajuns în grija mamei, Mădălina Dorohoi, iar cea de-a treia fată, de 11 ani, se află în asistență maternală. Cătălin Grigorescu, tatăl minorei de 11 ani, plânge și spune că face orice să își aducă fata acasă. Lucrurile se complică, deoarece acesta este recidivist

Schimbare de destin pentru cele trei fete din Țibănești, județul Iași, care au ajuns de urgență la spital după ce au fost spălate pe cap cu o substanță toxică, de uz veterinar, de către bunica aflată într-o stare avansată de ebrietate. După o săptămână de spitalizare, cele trei minore au fost externate, însă nu toate au ajuns acasă. Fetele au fost despărțite la externare, ele făcând parte din familii diferite. Două dintre cele trei fete sunt surori vitrege, au aceeași mamă, dar tați diferiți.

Mădălina Dorohoi are 25 de ani și a fost plecată în Germania, iar acum s-a întors de urgență acasă pentru a recupera fetele care riscau să ajungă în grija unui asistent maternal. Minorele de 6 și 9 ani sunt bine și se află în grija mamei, în localitatea Vălenii din comuna Țibănești. Mădălina nu a vrut să comenteze cele întâmplate. Aceasta trăiește acum în concubinaj cu fratele fostului său soț. Mama și cele două fete locuiesc într-o casă închiriată, unde minorele au locuit cu bunica lor cât mama a fost plecată. Cea de-a treia fată împlicată în tristul eveniment are 12 ani și, din nefericire, aceasta nu s-a întors acasă la familie.

„Fetele au fost externate din spital la finalul săptămânii trecute. Cele două surori vitrege, de 6 și 9 ani, s-au întors în comuna Țibănești din județul Iași, acasă la mama biologică. Femeia s-a întors din Germania pentru a avea grijă de ele și va fi supravegheată de asistentul social din localitate pentru a se stabili dacă fetele sunt îngrijite corespunzător. Fata de 12 ani, care provine dintr-o altă familie, în care tatăl este recidivist, iar ea era în plasament la bunică, a ajuns în grija unui asistent maternal, după ce a fost externată”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Tatăl fetei de 12 ani plânge să își aducă fata acasă

Cătălin Grigorescu, fostul soț al Mădălinei Dorohoi și fratele actualului iubit al femeii, este tatăl fetiței de 12 ani. Pentru minoră, reprezentanții DGASPC Iași au hotărât că este mai bine să ajungă în grija unui asistent maternal. De aproximativ 4 zile, fata se află în asistență maternală, în timp ce tatăl plânge de disperare acasă pentru că își vrea fata înapoi.

„Fosta mea soție, Mădălina Dorohoi, are două fete, iar fratele meu a luat-o așa, cu doi copii. Eu nu am avut niciun copil cu ea, dar am o fată dintr-o altă căsătorie. Mama fetei ne-a părăsit de când cea mică avea doar 8 luni. Eu o iubesc din tot sufletul și am avut grijă de ea de când era foarte mică. Am rămas singur cu un bebeluș, dar părinții mei m-au ajutat să o cresc. Voi merge chiar astăzi la Iași, unde voi depune toate actele necesare în care să demonstrez că pot să am grijă de fată. O iubesc și o vreau acasă. Nu pot să dorm noaptea, că mă gândesc doar la ea. Fata mea a fost în plasament la părinții mei, deoarece eu am fost arestat.

În urmă cu ceva timp a fost un conflict în centrul satului în care m-am băgat și eu și am ajuns să fac pușcărie. M-am eliberat în urmă cu un an și am cazier, din această cauză nu vor să-mi dea fata înapoi. Eu voi merge până în pânzele albe să o aduc acasă. Nu știu cum s-a ajuns aici. Fetele Mădălinei aveau păduchi, mama a vrut să le spele, le-a spălat cu o soluție de oi și din greșeală a fost implicată și fata mea. Ele sunt verișoare, nu surori. Eu am mers la mama mea acasă, unde le-am găsit pe toate trei plângând și am sunat la 112”, a declarat Cătălin Grigorescu, tatăl fetei de 12 ani.

Evenimentul a avut loc în urmă cu o săptămână

Reamintim că, pe data de 5 iunie 2021, trei minore din comuna Țibănești au ajuns de urgență la Spitalul de Copii „Sf. Maria” după un apel la 112 în care se preciza faptul că fetele au fost intoxicate cu o substanță toxică de uz veterinar. Cele trei minore au fost internate timp de o săptămână în secția de toxicologie. Cele trei minore, de 6, 9 și 11 se ani, se aflau în vizită la bunica, Silvica Grigorescu, moment în care bătrâna a vrut să le spele pe păr, deoarece două dintre acestea aveau păduchi.

Doar două dintre ele au fost spălate, iar cea de-a treia s-ar fi șters doar cu prosopul folosit deja de celelalte două. Fetele acuzau usturime în zona feței, iar medicii de la ambulanță le-au recomandat să le spele bine pe fete cu apă până ajung ei. Pe numele Silvicăi Grigorescu, bunica celor trei minore intoxicate, a fost deschis dosar penal. Incidentul a avut loc în localitatea ieșeană Jigoreni, din comuna Țibănești, la domiciliul bunicii.

Comentarii
  • Niste scarbe la DGASPC care isi bat joc de sufletul copiilor. Panarama aia traieste cu cumnat-su si Protectia Copilului nu e interesata de moralitatea mamei, ci de cazierul tatalui. Mai era o panarama de-a lui Buzdugan de pe la Garbesti care a facut copii cu cumnat-su Fane Marinetu de la Rasboieni si Protectia Copilului o aplauda.Numai panarame in zona aia.

  • Cum sa dai fetele la o mama care traieste cu cumnat-su? Ce invata fetele de la o imorala? Managera aia de caz e sanatoasa la cap? Se pare ca e o regula la ProtectiaCopilului sa tina partea panaramelor. Nu e primul caz in care o curvoaica primeste copiii. Ce fel de reguli au astia la DGASPC?Incurajeaza curvasareala fara sa tina cont de interesul copiilor.

  • Sa mearga ProtectiaCopilului la Rasboieni-Tibanesti la Vergina Hanganu, o femeie batrana si bolnava si rea care isi bate joc de Ioana aia nebuna si de copilul ei David. Le mananca banii din plasament si aia umbla pe la tomberoane cu copilul de mana sau cerseste pe la pizzerie pe la Tibanesti si baba strange banii si nu o intereseaza de ei.Sunt plini de paduchi, vai decapul lor si ProtectiaCopilului desi afostanuntata, doarme in birouri. Si cei de la asistenta sociala de la Tibanesti la fel.

  • Panarame de femei. Mame nu sunt.
    Sa se duca Protectia si la Taban Mihaela la Tibanesti ca isi bate joc de nepoatele lui Taban pe care le are in plasament. Sunt buni banii de plasament de facut casa. Doar atat. Ce sa le invete Mihaela pe fete cand fiica-sa a ajuns o jagardea care a facut copii cu cumnat-su la Rasboieni si ii promitea la vanzare la canadieni? Asa i-a dat educatie lu fiica-sa, asa le da si la nepoaele lui Taban.

  • Plasamentele matroanei Directiei. Cate bombe nu sunt pe plasamente… Copii care au nascut in plasament, copii care traiesc in conditii mizere.. Si de ani de zile sub comanda directa a persoanei care prostește directorul si care abia asteapta s o dea jos pe directoare, madame de pompadur lady simona BUDĂi, unul din viermii sistemului care sub pretextul ca nu msi poate de atata dragoste fata de copii, face numai aranjamente,da copii cui vrea, in functie de cat este cărămida de mare. Cati copii a vandut asta la inceputirile directiei! Ea facea si desfacea adoptiile si lua pachetele si buchetele imense de flori! Parea ca acest sistem se poate reseta dar cu aceleasi persoane la butoane se îndreaptă spre rău. Am sperat in Alexe dar a comis o si el din nefericire nu mai este credibil, a batut palma cu Florinel in loc sa l ia la puricat. Nu mai exista speranță, niste lichele castiga o gramada de bani pe spatele altora, si ce i mai grav, al copiilor.

  • Si-a mai terminat Florin Ion pensiunea? Stie cineva unde e ca ma duc sa verific.
    Dar de dosarul penal din 2016 stie cineva ce s-a mai intamplat?Ca Alexe nu stie.

Adauga un comentariu