National

Cele trei paciente din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” au murit sufocate

Publicat: 13 apr. 2021

Potrivit raportului emis de Institutul Național de Medicină Legală, cele trei paciente din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” au murit sufocate.

Institutul Național de Medicină Legală a precizat cauza decesului celor trei persoane: insuficiență respiratorie acută. Se pare că problema cu oxigenul a dus la moartea pacienților. În plus, este cunoscut faptul că acel TIR de ATI amplasat în curtea Spitalului Victor Babeș a fost adus de la Ploiești, iar acolo medicii s-au mai plâns de probleme cu instalația de climatizare și instalația de oxigen.

Cauza decesului celor trei paciente din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”: insuficiență respiratorie acută

Tragedia de la Spitalul Victor Babeş a avut loc din cauza unei disfuncționalități, în sensul că alimentarea cu oxigen a fost întreruptă, potrivit anchetei. În cauză au fost audiate 15 persoane şi au fost au fost ridicate mai multe documente precum și imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în interiorul spitalului.

„La data de 12.04. 2021 în jurul orei 19:30 serviciul Omoruri s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei pacienți internați în unitatea mobilă amplasată în cadrul spitalului Victor Babeș au decedat. La fața locului s-a deplasat echipa complexă formată din polițiști din cadrul serviciului omoruri, un specialist din cadrul serviciului criminalistic precum și un medic legist din cadrul Institutului Național de Medicină Legală”, a anunțat șeful Serviciului Omoruri, Marian Mihoci.

Ventilatoarele din unitatea de terapie intensivă mobilă au suferit o disfuncționalitate

Trei femei în vârstă de 84, 74 și 63 de ani au fost găsite decedate în interiorul unității mobile. Se pare că ventilatoarele montate în această unitate de terapie intensivă mobilă au suferit o disfuncționalitate, iar alimentarea cu oxigen a fost întreruptă.

Conform datelor oficiale, Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei s-a sesizat din oficiu la Spitalul Victor Babeș după ce trei pacienţi internaţi într-unul dintre TIR-urile ATI. La fața locului au fost trimise echipaje complexe formate dintr-un medic legist, criminaliști și poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri. După ce au ajuns la fața locului s-a constatat faptul că trei persoane sunt decedate.

La data de 12.04.2021, polițiști din cadrul Poliției Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în aceeași zi, 3 pacienți internați în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic „Victor Babeș” București au decedat. La fața locului s-a deplasat echipă complexă, formată din polițiști ai Serviciului Omoruri, specialiști ai Serviciul Criminalistic și medic legist

În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani.

Din primele date a rezultat faptul că în după amiază de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor.

A fost efectuată cercetarea la fața locului , unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor. Cadavrele au fost ridicate și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei”. se arată în comunicatul emis de oamenii legii.

Adauga un comentariu