National

Celebra avocata Paula Iacob a colaborat cu Securitatea

Publicat: 13 iun. 2012
1
Celebra avocata Paula Iacob a colaborat cu Securitatea au decis astazi judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Numele de cod folosit de aceasta au fost „Paulina” si „Gabriela”. Decizia este definitiva. 
Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a constatat, in mai 2009, ca Paula Iacob, fost avocat al familiei Ceausescu, a colaborat cu fosta politie politica. Constatarea a fost urmarea verificarilor facute in 2009 in contextul candidaturii Paulei Iacob pentru Parlament.
Colegiul CNSAS a sesizat instanta CAB in 11 iulie 2009. În 15 martie 2011, CAB a admis actiunea CNSAS, constatand ca Paula Iacob a colaborat cu fosta Securitate.
Decizia a fost contestata de Paula Iacob la instanta suprema, dosarul fiind inregistrat in 24 august 2011.
Avocatul Paula Iacob declara ca a fost urmarita sistematic de organele fostei securitati si ca ea nu a colaborat niciodata cu acestea intr-un mod onest si sincer, cu atat mai mult nu a furnizat date despre familie sau prieteni.
Iacob preciza ca nu pune pret pe o decizie care nu este definitiva in acest caz, precizand ca a atacat solutia Curtii de Apel cu recurs la instanta suprema.
Avocatul mai spunea ca aceasta decizie nu este nici prima nici ultima greseala a unei instante, aratand ca in procesul de la Curtea de Apel Bucuresti nu i-a fost incuviintata o proba semnificativa, respectiv aceea cu martori. Avocatul spunea ca ar fi dorit ca instanta sa-i audieze pe cei despre care se spune ca ar fi oferit informatii fostei Securitati.
Totodata, Paula Iacob preciza ca toate cunostintele ei ar fi stiut despre asa-zisa ei colaborare cu Securitatea, despre care arata ca nu a fost niciodata una „onesta si sincera”. Iacob mai spunea ca, la randul lor, ofiterii Securitatii incercau sa o conduca pe piste eronate.
Ea mai arata ca in permanenta casa, corespondenta si cunostintele i-au fost urmarite si ca, in final, a fost scoasa din circuitul colaboratorilor, tocmai din motivul lipsei de sinceritate al informarilor.




Comentarii
Adauga un comentariu