Eveniment-Social

Celebră piesă, după marele Oscar Wilde, pusă în scenă la Iași

Publicat: 23 sept. 2022
Teatrul pentru Copii și Tineret ”Luceafărul” din Iași și Oscar Wilde
Începând de duminică, 25 septembrie 2022, afișul Teatrului ”Luceafărul” se va îmbogăți cu un nou titlu, un spectacol realizat de o echipă redutabilă de colaboratori. ”Uriașul Egoist” de Oscar Wilde este lucrarea spre care s-a orientat instituția ieșeană, dramatizarea fiind realizată de Daniela Șilindean. Regizorul Radu Nica a făcut echipă cu scenografele Ioana Popescu (decor), Cristina Milea (costume), coregraful Florin Fieroiu, compozitorul Vlaicu Golcea, împreună imaginând o versiune scenică modernă, actuală

După marele Oscar Wilde, o piesă celebră va fi pusă în scenă la Iași. Începând de duminică, 25 septembrie 2022, afișul Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” se va îmbogăți cu un nou titlu, un spectacol realizat de o echipă redutabilă de colaboratori. „Uriașul Egoist” de Oscar Wilde este lucrarea spre care s-a orientat instituția ieșeană, dramatizarea fiind realizată de Daniela Șilindean. Regizorul Radu Nica a făcut echipă cu scenografele Ioana Popescu (decor) și Cristina Milea (costume), coregraful Florin Fieroiu, compozitorul Vlaicu Golcea, împreună imaginând o versiune scenică modernă

După marele Oscar Wilde, o piesă celebră va fi pusă în scenă la Iași. Începând de duminică, 25 septembrie, afișul Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” se va îmbogăți cu un nou titlu, un spectacol realizat de o echipă redutabilă de colaboratori. „Uriașul Egoist” de Oscar Wilde este lucrarea spre care s-a orientat instituția ieșeană, dramatizarea fiind realizată de Daniela Șilindean. Regizorul Radu Nica a făcut echipă cu scenografele Ioana Popescu (decor) și Cristina Milea (costume), coregraful Florin Fieroiu, compozitorul Vlaicu Golcea, împreună imaginând o versiune scenică modernă, actuală.

Celebră piesă, după marele Oscar Wilde, pusă în scenă la Iași

Creația acestuia este descrisă într-o manieră succintă.

„Oscar Wilde a creat această poveste pentru cei doi fii ai săi – Cyril și Vyvyan – fiind una dintre cele mai cunoscute scrieri ale genului din literatura universală, dar și o operă clasică a literaturii de limbă engleză pentru copii și adolescenți. Povestea e pe cât de simplă, pe atât de revelatoare pentru destinul uman: după ce uriașul se întoarce dintr-o vizită nu tocmai satisfăcătoare la prietenul său, căpcăunul din Cornwall, ia hotărârea să-i gonească definitiv pe copiii ce se jucau în grădina sa pe care o împrejmuiește cu un zid înalt. Nu s-a gândit însă că zidul va ține departe nu doar oaspeții indezirabili, ci și soarele, primăvara și căldura.”, precizează Radu Nica.

În distribuție publicul îi regăsește pe actorii Claudiu Gălățeanu, Alex Iuraşcu, Ioana Iordache, Aurelian Diaconu, George Cocoş, Ioana Corban, Camelia Dilbea și Beatrice Volbea.

Radu Nica este la a doua colaborare cu Teatrul „Luceafărul”, după „Prințul fericit” care a fost realizat în urmă cu câteva sezoane alături de aceiași creatori. „Prințul fericit” face pandant cu „Uriașul Egoist”, ambele spectacole jucându-se în același decor. Ideea este a unui dublet Oscar Wilde, povestea, punerea în scenă și eclerajul făcând distincția între cele două producții. Avanpremiera „Uriașul Egoist” este programată duminica aceasta, de la ora 11:00. Premiera se va juca în Prologul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), vineri, 30 septembrie, de la ora 18:00. În aceeași zi, de la ora 11:00, se va juca o reprezentație cu „Prințul fericit”. Tot pe 30 septembrie, va fi lansată cartea „Nod în cinci” de Cristina Rusiecki și va fi vernisată o expoziție cu același nume, unde, printre alte fotografii, se vor regăsi și unele din „Prințul fericit”. Biletele pentru cele două spectacole pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe platforma www.bilet.ro.

Așadar, celebră piesă, după marele Oscar Wilde, pusă în scenă la Iași.
Adauga un comentariu