Eveniment-Social

Celebra soprană Elena Moşuc într-un spectacol inedit, de la operă la fado, transmis în acest weekend de Opera Națională Română din Iași

Publicat: 02 mai 2020

Opera Naţională Română Iaşi (ONRI) difuzează mâine, duminică 3 mai 2020, pe site-ul propriu, o altă reprezentație deosebită din repertoriul instituţiei. Astfel, de la ora 18.30, pe www.operaiasi.ro, va putea fi urmărită cea de-a IV-a ediţie a spectacolului în aer liber „Magia serii în sunet şi lumină”, jucat pe Esplanada Teatrului Național (TNI) Vasile Alecsandri. Reprezentaţia care a marcat deschiderea stagiunii 2014 – 2015 a Operei ieşene a avut mai mulţi invitaţi speciali. Capul de afiş a fost soprana Elena Moşuc, câştigătoare în 2019 a „Oscar della Lirica”, cea mai prestigioasă distincţie internaţională a muzicii de operă, echivalentul muzical al Premiilor Oscar pentru cinematografie. Alături de celebra artistă născută la Iaşi şi lansată pe scena Operei Naţionale Române din Iaşi au fost prezenţi şi trei invitaţi din Porugalia: solistul de fado Gonçalo Salgueiro şi chitariştii Guilherme Banza şi Rogério Ferreira.

Coordonarea muzicală a spectacolului în care și-au dat concursul soliştii şi Orchestra Operei Naţionale Române Iaşi a fost asigurată de Gabriel Bebeşelea, cel mai bun dirijor la Gala Premiilor Operelor Naţionale 2014.
Reprezentaţia de duminică, care cuprinde arii celebre de operă, fado, musical și operetă poate fi urmărită gratuit.

La spectacolul care va fi transmis mâine, jucat pe 14 septembrie 2014, au asistat circa 20.000 de spectatori.

Adauga un comentariu