Eveniment-Social

Celebru senator iesean executat de procurorii DNA! Protagonist intr-un jaf surpriza!

Publicat: 19 dec. 2014

@ Ultimele sperante ale acestui senator au fost spulberate ieri de procurorii de la DNA Iasi @ Jaful la care a participat este de-a dreptul nebunesc @ Averea lui a fost pusa sub sechestru @ La vremea comiterii faptelor, senatorul iesean detinea functia de primar @ L-a tras dupa el in groapa si pe contabilul primariei

Ieri, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi au decis trimiterea in judecata a unuia dintre cei mai cunoscuti senatori trimisi in Parlament de votantii din judetul Iasi. Procurorii au descoperit modul cu totul ciudat in care actualul senator a jefuit sistematic bugetul primariei pe care a condus-o ani in sir. N-a crezut niciodata ca va fi un procuror suficient de capabil sa-l prinda cu aceste golanii. Ieri, speranta lui de a scapa basma curata s-a naruit. Constantin Sorin Lazar este acuzat de comiterea a trei infractiuni de abuz in serviciu.

Aceste infractiuni au fost comise in perioada in care Sorin Lazar a fost primarul localitatii Strunga. Alaturi de Sorin Lazar a fost trimis in judecata si Constantin Petrusca, contabilul Primariei Strunga, pentru aceleasi infractiuni. Totul pleaca de la platile ilegale facute de Sorin Lazar din banii institutiei pe care o conducea.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: in perioada 2008-2009, inculpatul Lazar Sorin Constantin, în calitate de primar si ordonator principal de credite, fara existenta unui angajament legal, a dispus aprobarea, fara nicio baza legala, a platii urmatoarelor sume de bani:
– suma de 10.160 lei, cu titlul de „onorariu participare la licitatie” catre trei persoane, membri ai comisiei de evaluare a ofertelor pentru executia unor lucrari de reparatie a drumurilor din localitate.
Aceste plati au fost nejustificate si nelegale, deoarece persoanele respective fie aveau prevazuta în fisa postului aceasta activitate ca si atributie de serviciu, fie nu puteau beneficia de alta forma de retribuire, în afara indemnizatiei prevazute de lege pentru aceasta functie.
– suma de 16.550 lei, catre alte trei persoane, reprezentând „plata lunara zilieri” (12 rate)”, au precizat ieri procurorii de la DNA Iasi.

Luau bani din conturile primariei fara nicio justificare

Toate aceste plati au fost efectuate fara existenta unui angajament legal care sa ateste un raport de munca intre partile din acele contracte. Practic au fost date diferite sume de bani catre persoane care nu aveau niciun contract de munca cu primaria.

„De asemenea, nu exista niciun act care sa ateste prestarea vreunor activitati (pontaje, receptii ale unor servicii prestate sau orice fel de act care sa dovedeasca prestarea unui anumit serviciu), în folosul unitatii administrativ-teritoriale, de catre respectivele persoane.

În acest caz, nici nu s-a pus problema retinerii si virarii vreunor impozite si contributii catre bugetul statului, persoanele respective fiind pur si simplu gratificate de catre primar cu acele sume de bani, fara vreo justificare – suma de 4.929 lei, reprezentând premii anuale, în cuantum de 2.638 lei pentru sine si 2.291 lei pentru viceprimarul comunei, sume achitate la data de 14.01.2009, dupa ce inculpatul Lazar Sorin Constantin a dobândit calitatea de senator”, au mai explicat procurorii de la DNA. Desi indemnizatia lunara era singurul mijloc prin care primarul si viceprimarul puteau obtine bani de la Primarie, acestia au luat diferite sume de bani in mod cu totul ilegal.

„Toate aceste sume de bani au fost avizate de inculpatul Petrusca Constantin, în calitate de contabil si persoana desemnata sa exercite controlul financiar preventiv în cadrul Primariei Comunei Strunga, fara existenta unui angajament legal si cu încalcarea prevederilor legale. În cursul urmaririi penale, Primaria Comunei Strunga a comunicat ca unitatea administrativ teritoriala nu se constituie parte civila în procesul penal”, au completat procurorii. Pentru a recupera prejudiciul, procurorii au pus sechestru pe averea lui Sorin Lazar. Dosarul a fost trimis pe masa judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.loading...

Comentarii
    • RETARDATA DE MARINETA SI SECRETAR AU FACUT TOT FELUL ILEGALITATI DE CE NU SUNT TRASI LA RASPUNDERE!PENSII,PAMANTURI ETC,DACA OMUL NU AVEA SACOSA PLINA NU ERAU SEVITI DE ACESI DOI INDIVIZI!

  • poate nu v-ati informat bine caci la aceste sume nu stiu daca merita sa se consume timp si cerneala doar daca a deranjat pe vreun coleg de suferinta din parlament ca de altfel……

  • CELÉBRU adj. faimos, ilustru, mare, renumit, reputat, vestit, (înv. și pop.) mărit, numit, (reg.) revestit, (Transilv.) hireș, (înv.) norocit, (grecism înv.) perifan, (fam.) arhicunoscut, (fig.) strălucit, (rar fig.) strălucitor. (Un ~ savant.). ASA ESTE AUTORUL „CELEBRULUI” ARTICOL.

  • Cautati la pensii,sunt multe peroane care iau pensii desi nu au lucrat la CAP .D-na Trefas cu Marineta rezolvau pensiile numai pentru cine cotiza!Aici excrocherii!

  • Incepe caderea Imperiului Roman.O sa va dati in gat unii pe altii,pana o sa mergeti cu totii la-mititica-ca nu va mai saturat dumnezeu si nu v-ati gandit nici odata si la cei necajiti.Dumnezeu e sus nu dorme……si poate o sa va mai cada nasul.Hai DNA fati datoria!!!!

  • poate s-or trezi si cei din Farcaseni si nu or mai vota clica lui Lazar .
    Dar de Lupei si Huminiuc domnul SENATOR ce stie ca tot pe vremea lui se intampla !!!!!

Adauga un comentariu