Stiri medicale

Celulita – diavolul care transforma matasea in coaja de portocala

Publicat: 10 dec. 2010
7

Teletermografia este tehnica prin care se face evaluarea si stadializarea celulitei. Clienta (cele mai multe sunt femei, dar exista si barbati) care vine la

Centrul Hera Body Care cu aceasta problema, a celulitei, este preluata de specialisti si incadrata intr-un program, configurat pe tipologie, virsta, alimentatie etc.

Protocol de lucru

Fiecarei persoane i se face un dosar, apoi se trece la executarea teletermografiei pentru incadrarea afectiunii la nivel de stadiu. Vorbind de teletermografie, trebuie spus ca procedura nu este invaziva; clienta este asezata pe plan orizontal, i se dezinfecteaza pielea, apoi i se aseaza pe piele o banda de testare, o banda termosensibila care indica placa ce urmeaza sa fie folosita. Aceasta placa se aplica pe piele si dupa citeva minute se coloreaza, pe ea fiind vizualizata celulita, ca intr-o fotografie. Clientei i se fac fotografii de detaliu, inainte de inceperea tratamentului si la sfirsitul acestuia, pentru a se vedea clar diferenta. Inainte de inceperea programului de slabire, in cadrul evaluarii, se face si examenul de impedantiometrie – ceea ce inseamna stabilirea exacta a masei de muschi, de grasime, de organe si de apa din organism. Astfel se poate monitoriza in permanenta cat se pierde din masa de grasime, fara sa fie afectat volumul de muschi si cum se rezolva problema retentiei de apa, daca este cazul. In timp ce se discuta despre eliminarea retentiei de apa se ia in calcul, ca efect secundar al tratamentului anticelulitic, si detoxifierea corpului – eliminarea apei aflate in exces in tesut, apa „statuta”, plina cu toxine.

Grasimea si celulita – probleme cu rezolvri diferite

Grasimea si celulita se formeaza in tesutul adipos localizat in hipoderm. Grasimea afecteaza doar adipocitele, in timp ce celulita afecteaza toate componentele tesutului adipos ( vascularizatie, nervii, fibrele de colagen si elastina, celulele si substanta profunda). Aceasta explica de ce grasimea se reduce in timpul dietei, in timp ce celulita persista indiferent de dieta si nu dispare spontan. Celulita se prezinta in patru stadii: unu – atunci cind pielea este strinsa in pliu, capata aspect de coaja de portocala; doi – aspectul este vizibil imediat, apar gropite, pielea se ofileste, singele circula mai greu spre piele; trei – apare fibroza si micronodulii, un stadiu in care trebuie tras semnalul de alarma, daca acum nu se iau masuri, se pot dezvolta schimbari ireversibile; patru – se formeaza noduli si macronoduli, in final pielea capata aspect de movilite si desfigureaza corpul, apar dureri la nivelul epidermei.

Cauze

La capitolul cauze posibile putem sa vorbim despre: dezechilibre hormonale, predispozitie genetica, tulburari ale functiei tiroidiene, alimentatia dezorganizata, lipsa activitatii fizice, utilizarea contraceptivelor orale, graviditatea etc. Trebuie stiut ca daca nu este tratata in faza incipienta, celulita avanseaza intotdeauna, provocind hipertrofierea celulelor lipidice si alterarea capilarelor venoase. Asadar, de retinut, de celulita nu „se scapa”, ci afectiunea se complica.

Tratament

Multe femei incearca sa scape de celulita cu orice pret, si cred ca o dieta stricta rezolva problema. Trebuie sa se stie insa ca, intii de toate, este necesara inlaturarea factorilor care au dus la dezvoltarea celulitei.

La Centrul Hera Body Care exista un program complex de diagnostic, tratament si mentinere.

La noi se face un program anticelulitic personalizat, care contine:
– masaj anticelulitic,
– impachetari anticelulitice cu argila verde (plus creme si uleiuri speciale care contin extracte din soia, migdale, germeni de griu si plante medicinale),
– impachetari cu parafango, namol din Marea Moarta si ciocolata, – sedinte NEST (capsula cu efect de sauna uscata),
– masaj profesional cu BODY SHAPE
– robot care face drenaj limfatic si – presiune anticelulitica,
– reprize de diatermie (metoda inovatoare de reducere a celulitei),
– sedinte de CARDIOBIKE
– cel mai eficient mijloc de transformare a masei adipoase in masa musculara, prin tractiune fizica si expunere in tunel cu infrarosii

Adauga un comentariu