Local

Centru de vaccinare anti-Covid-19, deschis la Casa de Cultură a Studenților. Ieșenii se pot imuniza fără programare

Publicat: 05 mai 2021
Casa de Cultură a Studenților
Începând de miercuri, 05 mai 2021, la Casa de Cultură a Studenților Iași se va deschide Centrul de vaccinare fără programare. Această acțiune, organizată de Prefectura Județului Iași și Direcția de Sănătate Publică Iași, face parte din seria de activități incluse în cadrul Campaniei de vaccinare maraton

Începând de miercuri, 5 mai 2021, la Casa de Cultură a Studenților Iași s-a deschis centrul de vaccinare fără programare. Această acțiune a fost organizată de Prefectura Județului Iași și Direcția de Sănătate Publică Iași. De asemenea, acțiunea face parte din seria de activități incluse în cadrul Campaniei de vaccinare maraton.

Pe lângă celelalte acțiuni desfășurate la nivelul județului Iași, aceasta este caracterizată ca fiind o altă oportunitate pentru ieșeni de a se vaccina fără programare, la sediul CCS Iași din str. Vasile Conta nr. 30. Serul administrat va fi Pfizer/BioNTech, iar cetățenii cu vârsta de peste 16 ani care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 trebuie să aibă asupra sa cartea de identitate sau pașaportul.

Programul de imunizare anti-Covid-19 al centrului este între orele 08.00 – 20.00. Precizăm faptul că în perioada următoare se vor deschide alte centre de vaccinare fără programare.

Marius Dangă, despre centrul de vaccinare de la Casa de Cultură a Studenților Iași

Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Marius Dangă, a precizat astăzi, 5 mai 2021, fatpul că CJ Iași a decis să sprijine autoritățile care au ca scop gestionarea activității de imunizare.

„În vederea suplimentarii capacităţii de intervenţie în această situaţie de criză, Consiliul Judeţean Iaşi a decis să sprijine autorităţile care gestionează activitatea de vaccinare prin participarea la deschiderea unui centru de vaccinare fără programare, în municipiul Iaşi, deschis la Casa de Cultură a Studenţilor. Astfel, împreună cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi am decis să utilizăm contractul de finanţare pe care îl avem în baza căruia am deschis centrele de vaccinare de Răducăneni şi Bivolari şi vom sprijini prin asigurarea resurselor financiare pentru cele două fluxuri de vaccinare de la Casa de Cultură a Studenţilor, flux de vaccinare cu o capacitate de 200 de vaccinuri pe zi.

Trebuie precizat faptul că fiind în municipiul Iaşi aveam în discuţiile anterioare stabilit ca Primăria Municipiului Iaşi să gestioneze şi acest centru de vaccinare, dar venim să sprijinim situaţia actuală în care bugetul municipiului Iaşi este bloc şi acesta neputând face plăti pentru activitatea de vaccinare, o va face Consiliul Judeţean Iaşi. Speram că până când vom trece la etapa a doua, când vom deschide un nou centru la Cinema Victoria, bugetul municipiului să fie deblocat, ca Primăria Municipiului Iaşi să-şi poată relua plăţile către centrele de vaccinare”, a transmis Marius Dangă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Maratonul vaccinării va începe în România

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare anti-Covid-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a oferit toate detaliile despre maratonul vaccinării care va avea loc în zilele următoare pe teritoriul statului român.

„În perioada 4-11 mai, în cele şapte spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara se desfăşoară un maraton al vaccinării în care orice persoană care doreşte să se vaccineze se prezintă direct la centrul de vaccinare cu Cartea de Identitate sau cu un document de identitate valabil pentru a se vaccina. Încurajăm ca toţi cei care doresc să se vaccineze să se adreseze acestor unităţi medicale, acestor centre de vaccinare. Este un efort pe care colegii noştri îl fac şi mi-aș dori să fie un succes. Cred că în felul acesta putem să asigurăm un număr cât mai mare de persoane vaccinate”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Valeriu Gheorghiţă.

Comentarii
  • Eu zic sa deschideti unul si la Palatul Culturii. Apoi, la statuie… Altul , pe pietonal. Faceti multe, unul langa altul. Si va faceti cu mana, voi intre voi. Cl4udel, faci frumos din proprie convingere sau te dai bine cu guvernul, sperand ca scapi cu chestia aia… Vezi ca nu functioneaza.

Adauga un comentariu