News Flash:

Centru de zi pentru copiii bolnavi de cancer

18 Iunie 2007
2722 Vizualizari | 0 Comentarii
• Un numar de 120 de copii bolnavi de cancer de la Spitalul Sfanta Maria se vor bucura de serviciile oferite de noul Centru de Zi ,,Casa Ingerilor" • Initiatorii Centrului, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi si Fundatia Il Chicco, urmaresc prin aceasta masura luata in cadrul proiectului "Alinarea" sa ofere un cadru performant de activitati de educare pentru acesti copii • Copiii vor beneficia de transport gratuit la noul centrul de zi unde, de la ora 9.00 pana la 19.00, vor fi in atentia unor echipe multidisciplinare • Nu mai putin de 1.200 de activitati educationale sau recreative sunt prevazute in cele 12 luni pentru care a fost gandit proiectul • Pentru 54 de copii aflati in stadiul final al bolii, se vor oferi servicii de asistenta la domiciliu
Pentru a veni in ajutorul copiilor bolnavi de cancer, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi in colaborare cu Fundatia Il Chicco au initiat un proiect numit "Alinarea", al carui scop principal rezida in crearea de servicii specializate de asistenta precum si de o oferi sprijin pentru un numar de 120 de copii din sectia de oncologie pediatrica a spitalului Sfanta Maria. Centrul de Zi "Casa Ingerilor", infiintat in cadrul acestui proiect si aflat in cadrul Fundatiei Il Chicco, va primi cei 120 de copii bolnavi de cancer de la spitalul Sfanta Maria, in intervalul orar 9.00-19.00, astfel copiii beneficiind de un suport educational deosebit, asigurat de catre echipele de specialisti, dar si de transport gratuit la si de la centru. De acest proiect vor beneficia si familiile copiilor bolnavi de cancer, pentru acestia urmand a se oferi servicii de consiliere si de sustinere. Mai mult, se va incerca coalizarea acestor parinti in vederea formarii unui grup al parintilor cu copii bolnavi de cancer. Premisele acestui proiect provin din situatia critica in care se afla copiii bolnavi de cancer, acestia nebeneficiind in spital de un spatiu de joaca sau de activitati care sa-i mentina in legatura cu transformarile din comunitate. Mai mult, in spatiul rural, la nivelul judetului Iasi, din cauza saraciei sau a lipsei de informare, mare parte dintre copiii bolnavi de cancer nu se pot bucura de programe de asistenta medicala sau psihologica, acestia fiind adusi la spital numai in stadiul terminal al bolii. Astfel, prin activitatile ce se vor sustine in Centrul de Zi "Casa Ingerilor", se va asigura copiilor un mediu afectiv prielnic dezvoltarii personalitatii lor, mai ales prin faptul ca in timpul zilei acestia nu mai stau in spital ci intr-o ambianta apropiata de cea familiala. "Pe perioada derularii proiectului se vor realiza 1.200 de activitati educationale si recreative care se vor desfasura la Centrul de Zi Casa Ingerilor a asociatiei Umanitare Il Chicco, o echipa multidisciplinara de interventie performanta si profesionista va oferi servicii de asistenta si suport pentru cei 54 de copii aflati in stadiul final al bolii, la domiciliul lor, aproximativ1.440 de ore. Totodata, vor fi organizate cate doua intalniri pe luna ale factorilor locali interesati in acordarea serviciilor de asistenta si suport pentru copiii aflati la domiciliu si care se afla in stare terminala de cancer", a aratat purtatorul de cuvant al DGASPC Iasi, Eliza Chirica. Valoarea Proiectului este de 191.074 Euro, aproape 80 la suta din suma fiind alocata de catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1455 (s) | 24 queries | Mysql time :0.026574 (s)