Eveniment-Social

Centru educational la Pascani, in parteneriat cu o asociatie din Anglia

Publicat: 13 apr. 2012
1

In curand, la Pascani va functiona un Centru educational unde copiii isi vor putea petrece timpul liber. „Proiectul se desfasoara in parteneriat cu o asociatie din Anglia, printr-un program european. Avem o echipa de sase persoane care s-au deplasat in tara respectiva pentru un schimb de experienta. Avem sprijinul lor pentru ca la Pascani sa se infiinteze un asemenea centru educational si tot personalul care va lucra la acest centru o va face pe baza de voluntariat. Proiectul vine in sprijinul acelor copii care nu pot merge intr-o tabara”, a declarat Mirela Ancuta, inspector in cadrul Primariei Pascani.
Misiunea programului este aceea de a reprezenta un mediu excelent pentru educatia in aer liber. Scopul proiectului este acela de a asigura acces egal tuturor vizitatorilor la instruire si activitati de calitate. „Nu exista descriminare, in centru fiind primiti copii cu sindrom Down, cu hidrocefalie, cu astm bronsic, cu diverse alergii. Acesti copii participa la toate activitatile, alaturi de ceilalti copii, li se acorda o atentie deosebita, dar nu sunt tratati diferit, ceea ce contribuie la cresterea increderii in sine, precum si la recuperarea mai rapida in cazul unor afectiuni mai grave”, au mai precizat membrii echipei.
Luna viitoare, consilierii locali vor trebui sa voteze un proiect de hotarare cu privire la amplasament si pentru infiintarea unei asociatii. Dotarea este finantata de Asociatia ECO, partenera din Anglia, si din sponsorizari.

Adauga un comentariu