Eveniment-Social

Centru olimpic de handbal fete, la Iasi. Echipa va purta denumirea Universitatii Cuza

Publicat: 20 iul. 2016
1

In urmatoarele saptamani, la Iasi se vor pune bazele unui centrul olimpic national pentru handbalul feminin. Discutiile intre autoritatile locale si sefii Federatiei Romane de handbal (FRH) sunt destul de avansate, noul centru urmand a functiona in municipiu si cu sprijinul Universitatii Alexandru Ioan Cuza. Practic, sportivele care vor juca pentru noua echipa si care se vor antrena la Iasi vor fi cazate in spatiile universitatii. Noua echipa va fi inscrisa direct in liga secunda de handbal fete, Divizia A.

„La Iasi se va deschide un centru olimpic national de handbal feminin. Deschiderea va fi facuta de catre Comitetul Olimpic Roman in colaborare cu Primaria municipiului Iasi, cu Federatia Romana de Handbal si cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Am avut schimbul de scrisori intre primarie si Federatia Romana de Handbal. Aceasta a transmis de principiu acceptul Comitetului Olimpic Roman. In cursul zilei de luni, o delegatie a Fedeatiei Romane de Handbal va veni sa vada unde se vor caza sportivele, cum se vor caza si cum se pregatesc. Domnul profesor  Veniamin Lupan se va ocupa de pregatirea echipei de handbal locale de fete la seniori, care va juca din prima in Divizia A„, a mentionat primarul Mihai Chirica. Edilul a aratat ca centrul va functiona din luna septembrie, iar fetele ar urma sa se pregateasca atat la Sala Polivalenta, cat si la sala Liceului cu Program Sportiv din Copou.

„Suntem al treilea centru olimpic de handbal din Romania dupa Bucuresti si Brasov. Centrul va incepe sa functioneze cu data de 1 septembrie 2016, iar Fundatia Sportului Iesean impreuna cu Primaria municipiului Iasi, cu Consiliul Local Iasi, vor deveni parteneri ai acestui proiect. Oficialii de la Bucuresti vor ajunge saptamana viitoare la Iasi si vor incepe discutiile cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza. De ce aceasta universitate a fost optiunea presedintelui Alexandru Dedu si a delegatiei care a fost la Iasi? Pentru ca multe dintre fete isi vor continua studiile in timp ce vor face parte si din centrul olimpic si au optat pentru Facultatea de Educatie Fizica si Sport si pentru facultatile cu profil uman, Economie, Drept si altele”, a adaugat Mihai Chirica.

Noua echipa ar urma sa poarte numele Universitatii Cuza. „Este vorba despre un parteneriat intre Universitatea Cuza si Comitetul Olimpic. Echipa va purta numele Universitatii. Chiar saptamana viitoare ma voi intalni cu vicepresedintele COR pe aceasta tema. Noi vom asigura prin Facultatea de Educatie Fizica si Sport resursa umana pentru pregatirea sportivelor, dar si infrastructura necesara. Totul va fi platit de COSR. De asemenea, primaria s-a angajat sa gaseasca un teren pe care sa se ridice o baza sportiva destinata proiectului”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul universitatii Cuza.

Adauga un comentariu