Local

Centru pentru finantarea asistentei sociale, in Iasi

Publicat: 06 sept. 2016

Orasul Iasi va deveni un centru pilot pentru dezvoltarea de politici publice în domeniul social, odata cu demararea proiectului „Vocea ONG pentru servicii sociale!”, care este implementat de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS) si finantat inclusiv de Primaria Iasi.

Proiectul este in valoare totala de 208.552,5 lei, dintre care 165.000 lei finantarea de la Consiliul Local, pentru primul an fiind alocata suma de 55.000 lei. Prin acest proiect se doreste promovarea zonei de servicii sociale, care are o deosebita importanta pentru comunitate. Conform datelor oficiale, peste 43 la suta din populatia României se afla în saracie si, desi anual se aloca fonduri considerabile pentru asistenta sociala, statistic, acestea nu produc o schimbare majora în viata persoanelor sarace.

Acesta va avea o durata de 3 ani si se au în plan doua proiecte cu finantare europeana, ambele în parteneriat cu doua organizatii. Primul, realizat împreuna cu Fundatia „Alaturi De Voi”, vizeaza zonele Pacuret, Pacurari, Centru, Bas Ceaus si Metalurgie – Oancea, iar al doilea, cu „Asociatia Pakiv”, va acoperi zona Cicoarei.

„De fapt, serviciile sociale sunt cheia pentru a rezolva problemele de saracie cu care se confrunta România si, implicit, judetul si municipiul Iasi. Federatia noastra, care are în componenta 21 de organizatii neguvernamentale din România, doreste sa traga un semnal în ceea ce priveste coerenta politicilor publice din acest domeniu. Dorim ca finantarea de servicii sociale, atât pe zona publica, dar si cea privata, sa se faca în baza unor analize si harti de nevoi, astfel încât banul public sa fie cheltuit cât mai eficient”, a declarat Angela Achitei, presedinte al Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS).loading...

Comentarii
Adauga un comentariu