Eveniment-Social

Centru pilot unic de formare de specialisti la Medicina Dentara – VIDEO

Publicat: 28 feb. 2011

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa Iasi demareaza un proiect european de formare de specialisti si resurse umane. Proiectul „Centru de formare specialisti si resurse in reabilitare orala” este finantat de Uniunea Europeana, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 1, iar valoarea sa e de aproximativ 2 milioane de euro. Scopul proiectului este crearea unui sistem de formare pentru dezvoltarea competentelor personalului din invatamantul superior din domeniul medicinei dentare, prin participarea la programe de formare si perfectionare si acces la cele mai noi tehnologii si informatii in domenii specifice. „Am demarat un proiect care presupune formarea unor formatori si specialisti in domeniul dentar. Acesta este primul centru pilot din Romania pe care il realizam in medicina dentara, pe un domeniu foarte vast, complex, care presupune interdisciplinaritate, abordarea unor tehnici si tehnlogii de avangarda, intrucat pacientii nostri prezinta o simptomatologie complexa. Este nevoie de specialisti in acest domeniu, de competente suplimentare in aceasta directie, care pot fi dobandite in urma parcurgerii acestui proiect”, a declarat prof. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF Iasi, managerul proiectului.
Derularea proiectului, pe o perioada de 36 luni, va duce la atingerea mai multor obiective specifice, printre care imbunatatirea cunostintelor si formarea deprindelor specifice in domeniul reabilitarii orale a personalului din invatamantul superior, crearea unui curriculum in domeniul reabilitarii orale, formarea deprinderilor personalului didactic de a utiliza metode interactive de predare in procesul instructiv-educativ.
In cei trei ani de derulare a proiectului vor fi formati aproximativ 800 specialisti in domeniul medicinei dentare. Cele doua milioane de euro vor permite, pe langa derularea procesului de formare, achizitia unor echipamente de varf la nivelul partenerilor implicati in proiect, iar principalul beneficiar va fi pacientul.loading...

Adauga un comentariu