Eveniment-Social

Centrul de Excelenta din Iasi, cel mai bun din tara

Publicat: 12 oct. 2010
1

Centrul de Excelenta (CEX) din Iasi a pornit intr-un nou an de performante si de pregatire a celor mai buni elevi ieseni. In cadrul acestuia sunt pregatiti cei mai buni tineri capabili de performanta scolara, la nivel de olimpiade nationale, dar mai ales internationale. Faptul ca in acest an s-au înregistrat peste 2.700 de înscrieri ale elevilor la cele 12 discipline din cadrul CEX, respectiv Matematica, Fizica, Chimie, Informatica, Biologie, Geografie, Limba româna, Limba engleza, Limba franceza si Limba germana, alaturi de Istorie si Filosofie, demonstreaza recunoasterea nivelului inalt de pregatire realizat de cei mai buni profesori ieseni. „Avem un numar record de elevi foarte buni inscrisi in noul an, respectiv peste trei mii. Este un lucru de exceptie ce demonstreaza munca de exceptie pe care o depun profesorii implicati, pentru al X-lea an consecutiv la Centrul de Excelenta. In acelasi timp, este de remarcat faptul ca, in timpul liber, sambata si duminica, de la ora 8.00, tinerii vin pentru a se pregati pentru performanta olimpica la cel mai inalt nivel. Anul trecut, 11 dintre tinerii care au activat la Centrul de Excelenta au fost medaliati la olimpiadele internationale, lucru ce demonstreaza valoarea muncii depuse de catre colectivul de profesori”, a declarat Seryl Talpalaru, directorul Colegiului National Emil Racovita, dar si cel mai important coordonator si sustinator al CEX. Doar anul trecut, elevi de la Colegiile Costache Negruzzi, Emil Racovita si National, care au frecventat orele CEX, au reusit performanta extraordinara de a obtine medalii si mentiuni la olimpiade internationale. Performerii sunt: Tudor Giurgica, Ana Maria Istrate, Tudor Balan, Nicolae Crainic, Ioana Zamfir, Andreea Scoban, Irina Horodinca, Diana Avadanii, Florina Toma, Andrei Piroi si Alina Secarescu. Activitatea CEX are loc la finalul fiecarei saptamani la Colegiul National Racovita, sub grija speciala a directorului Seryl Talpalaru. Centrul a fost infiintat acum zece ani, prin Ordinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) nr. 3 771 din 2001. In viziunea celor implicati in munca de la CEX, tinerii capabili de performante trebuie priviti ca o avutie nationala, cu nevoi specifice de instruire pe durata scolarizarii.

Comentarii
  • asteptam un punct de vedere oficial deoarece notele la testul de admitere au fost eronate. avind un numar f.mare de elevi a-ti pierdut portofoliile unora nu-i asa? bzi poate face o investigatie pe aceasta tema.

  • Lasati gargara si pupindosismul ieftin…articol la comanda! Pe seama catorva elevi cu adevarat de exceptie dar care, ar face performanta si fara activistii pesedisti „inregimentati” in gloata securista a lui Taplalariu Seryl. Sa fim concisi individul a simtit miros de parale nemuncite si a pesdizat o idee relamente generoasa. Vedeti anual la Craciun ce spagi din banul public impart Nechita si Talpalariu sub imaginea ‘excelentei” lor de partid…Mentinerea unor astfel de idei care s-au dovedit nesimtit de rele pentru copii dar si pt. unii profesori ne arata la ce grad de nesimtire politica s-a ajuns. Trimiteti-i pe toti la pensie- pentru simplul fapt ca sunt pensionabili deja!- si vedeti cati profesori tineri si talentati puteti angaja in locul lor si pe salariile lor.

Adauga un comentariu