Local

Centrul Expozitional Moldova a fost inaugurat – VIDEO

Publicat: 07 apr. 2011
1

Autoritatile judetene au inaugurat ieri sediul Centrului Expozitional Moldova, obiectiv realizat de Consiliul Judetean in parteneriat cu primaria. „Valoarea contractului s-a ridicat la 8,8 milioane de euro, la care s-au adaugat 1,6 milioane de euro platiti ca TVA. Din acesti bani, 5 milioane de euro au fost atrasi din fonduri PHARE, 1,6 milioane a fost contributia bugetului de stat, iar diferenta de peste 2,1 milioane a constituit contributia locala”, a declarat Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean Iasi.
Considerat cel mai modern si mai mare din tara, dupa Romexpo, Centrul Expozitional Moldova Iasi ofera sali de conferinte de 640 metri patrati si un spatiu expozitional de 5.380 metri patrati. „Speram ca oameni din toata Moldova sa vina aici, sa vada si sa cumpere, astfel incat acest centru sa devina un cazanel in care sa fermenteze afacerile de succes. Programul anual include un minimum de 15 evenimente, dar, pe masura ce lumea il va cunoaste, centrul va depasi cu mult acest numar minim. Pentru ca este al doilea ca marime din tara, dupa cel de la Bucuresti de la Romexpo, centrul expozitional este capabil sa gazduiasca expozitii de anvergura si chiar vanghelioane, daca va fi cazul”, a adaugat Constantin Simirad.
Seful Consiliului Judetean Iasi a anuntat ca, in perioada urmatoare, se va incerca identificarea unei firme care sa administreze complexul proaspat inaugurat. „Speram sa gasim o firma care sa gestioneze eficient centrul expozitional. Nu vreau sa patim cum am patit cu Tehnopolisul, care vrea si acum bani de la primarie si CJ. Tehnopolis a fost una dintre marile erori postrevolutionare si eu nu mai accept sa-l finantez”, a adaugat Simirad.

Adauga un comentariu