Actualitate

Centrul latino american a fost inaugurat intr-o camera

Publicat: 01 mai 1999

•Singurul Centru Latino American din sud-estul Europei a fost inaugurat, ieri, la Iasi, intr-o camera de cel mult 6/5 mp, apartinind Universitatii „Al. I. Cuza”. Spatiul destinat activitatilor culturale a fost amenajat cu o zi in urma. Grupul Sefilor de Misiune din America Latina si Caraibe (GRULAC) prezent la aceasta actiune a putut fi martorul unui varuit si proaspat vopsit Centru Latino American.

Programat pentru ora 9.30, evenimentul a fost decalat cu aproximativ o ora, din cauza proverbialei punctualitati latine, valabila de altfel pentru ambele parti. Ceva mai punctual a fost ministrul MEN, Andrei Marga, care a sosit la Universitate cu 10 minute mai devreme decit oaspetii. Cu o seara inainte (joi 29 aprilie), cei opt ambasadori din tarile latino americane au avut parte de o cina de gala la Cotnari.
Intrunirea oficiala a avut loc in Biroul Senatului Universitatii „Al. I. Cuza”. Considerind ca spatiul pus la dispozitia Centrului Latino American ar putea fi insuficient, rectorul Universitatii, Gheorghe Popa, si-a exprimat convingerea ca va avea sprijinul autoritatilor locale pentru amenajarea unui imobil corespunzator. Incintat de acest eveniment academic, ministrul Marga a considerat potrivita plasarea unui asemenea centru la Universitatea Iasi, apreciata ca una din universitatile de referinta din Romania si Europa.
In alocutiunea sa, seful misiunii diplomatice cubaneze, ambasadorul Luis Delfin Perez Osorio, a afirmat ca „inaugurarea Centrului Latino American la Iasi constituie un privilegiu, fapt ce va constitui punctul de plecare al unei colaborarii atit in plan cultural, cit si in cel economic”. Manifestarea s-a bucurat si de prezenta grupului de muzica traditionala PUNCHAY Bolivia, trubadurii care ieri cintau pe strazile Iasului si care au sustinut un mic recital in fata Centrului Latino American.
Marcela DONCIUloading...

Adauga un comentariu