Eveniment-Social

Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI) pune la dispozitia iesenilor un Ghid de Reciclare si o noua tombola ECO cu premii atractive

Publicat: 01 iun. 2016
1
Sa recunoastem, sortarea si reciclarea deseurilor pe care le generam acasa nu face neaparat parte din obiceiurile noastre de capatai. Pe de alta parte, este un obicei care se cultiva cu mare grija in tarile europene si nu numai. Reciclarea inseamna un mediu mai curat si reintrarea unor resurse numite materii prime secundare – adica sticla, hartie, metal sau textile reciclate – in circuitul economic.
Se pare ca obiceiul reciclarii nu este chiar atat de greu de dobandit. Cel putin asta ne spun reprezentantii CMCI, care ne pun la dispozitie un material foarte util: un Ghid de Reciclare, pe care il gasiti aici. Ghidul de Reciclare ne arata care sunt cele mai eficiente metode de a sorta deseurile inca de acasa, ce este un deseu reciclabil si ce nu, si ce se face efectiv cu deseurile pe care oamenii le duc la centrele specializate. Veti afla ca nu toate ambalajele se recicleaza, ca exista cateva reguli simple de colectare si predare si, odata aceste reguli respectate, aveti toate sansele sa deveniti un real suporter al mediului inconjurator.
Tombola ECO – unde si cand?
Cat despre tombola ECO organizata de Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI), reprezentatii centrului ne informeaza ca, in perioada 28 mai – 4 iunie 2016, locuitorii Municipiului Iasi sunt invitati sa vina in Stradela Gradinari nr. 26 si sa predea deseurile adunate in gospodarie. Pentru orice deseu predat, exista o sansa de castig pentru cele 8 premii ale tombolei, constand in echipamente electrice si electronice.
La CMCI, iesenii pot veni si preda usor, cu asistenta profesionista, toate tipurile de deseuri ce se pot genera intr-o gospodarie. Rapoartele CMCI arata ca sute de oameni au trecut deja pragul centrului, predand corect o varietate de deseuri: sticla, carton, metal, hartie, plastic, echipamente electrice si electronice, textile si multe altele.
Proiect sustinut din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014  in cadrul domeniului de finantare Inovare Verde in Industria din Romania. Pentru mai multe detalii despre tombola si regulamentul acesteia, www.cmciasi.ro si www.ecotic.ro
Adauga un comentariu