Actualitate

” Cenușăreasa” cu BMW din Suceava. Un șofer băut a încercat să păcălească poliţiştii dar a fost dat de gol de pantofi

Publicat: 01 dec. 2020
Un șofer băut a încercat să păcălească poliţiştii dar a fost dat de gol de pantofi
Un șofer băut a încercat să păcălească poliţiştii dar a fost dat de gol de pantofi

Întâmplare ca în basme în localitatea Rădăuți din Suceava. Un șofer băut a încercat să îi păcălească pe oamenii legii spunând că nu a condus el autoturismul. Totuși, ”Cenușăreasa” a fost dat de gol de un pantof.

În aceste condiţii, șoferul s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul avea o alcoolemie de 0,71 mg/alcool pur în aerul respirat.

Un șofer din Suceva s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

Un șofer domiciliat în localitatea Rădăuți din Suceava s-a ales cu dosar penal pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice. Totuşi, întreaga întâmplare pare desprinsa din basmele Fraților Grimm. Tânărul în vârstă de 23 de ani a încercat să îi păcălească pe oamenii legii atunci când aceştia au oprit un autoturism pentru un control de rutină. În momentul în care poliţiştii au oprit autoturismul marca BMW, șoferul s-a strecurat în câteva momente pe bancheta din spate a autoturismului.

Oamenii legii au oprit un autoturism în trafic iar când au dorit să îl legitimeze pe şofer au constatat faptul că nimeni nu se afla la volanul autoturismului. Totuşi, pe bancheta din spate a BMW-ului se aflau 4 pasageri care s-au jurat că nu ei au condus maşina.

Din păcate pentru pasageri şi pentru șoferul băut, oamenii legii au observat că pe o pedală a autoturismului a rămas un pantof. După îndelungi cercetări, poliţiştii au constatat că unuia dintre pasagerii din spatele maşinii îi lipseşte un… pantof.

Tot din păcate pentru şoferul băut, proba potrivirii pantofului a fost trecută cu brio mai ales datorită faptului că încălţămintea se potrivea cu cea din piciorul acestuia. Putem să facem o analozie dintre basmul Cenușăreasa mai ales pentru că poliţiştii l-au pus pe bărbatul care avea un picior gol să probeze încălţămintea.

Un şofer din Rădăuţi a încercat să-i păcălească pe poliţiştii care l-au oprit în trafic că nu el se afla la volan, strecurându-se în câteva secunde pe bancheta din spate, lângă alţi patru pasageri. Tânărul şofer a fost ulterior testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,71 mg/l alcool pur în sânge, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ca povestea să fie şi mai dramatică, incidentul a avut loc după ora 23.00 noaptea, iar din aceste considerente, oamenii legii le-au cerut tuturor pasagerilor să prezinte o declaraţie pe proprie răspundere. Din nefericire, nicio persoană nu a avut o justificare legitimă a prezenţei lor pe străzi.

Coincidenţele cu celebrul basm se opresc la proba pantofului. Dacă în basm, Cenușăreasa a devenit regina, după proba cu pantoful, tânărul nostru s-a ales doar cu un dosar penal. Poliţiştii au demarat o serie de cercetări și în funcţie de dosarul întocmit de procurorul de serviciu se va lua o decizie.

Adauga un comentariu