Local

Cenzură în filiala USR Iași. Membrii noi din partid sunt trecuți la secret de oamenii deputatului Cosette Chichirău. Organizația municipală condusă de tânărul Filip Hăvârneanu a ajuns în pragul unui război civil

Publicat: 01 aug. 2020
Deputatul Cosette Chichirău și Filip Hăvârneanu, președintele organizației municipale a USR Iași, nu mai fac publică lista noilor persoane din partid, impunând vot secret în Biroul Politic Local
Cenzură în filiala USR Iași după ce lista noilor membri nu mai este făcută publică de Filip Hăvârneanu, președintele organizației municipale, sprijinit de deputatul Cosette Chichirău

Cenzură în filiala USR Iași. Membrii noi din partid au ajuns să fie trecuți la secret de oamenii deputatului Cosette Chichirău, președintele organizației. În ultima perioadă, nimeni nu știe ce se întâmplă în organizația municipală, documentele fiind secretizate și manipulate de conducerea filialei. Scandalurile în USR Iași s-au întețit după intrarea în partid a scandalagiilor de la PNL Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat

Cenzură în filiala municipală a USR Iași. În ultima perioadă, membrii noi din partid au ajuns să fie trecuți la secret de oamenii deputatului Cosette Chichirău, președintele organizației. Toate documentele și procesele-verbale au fost secretizate de conducerea organizației municipale, fidelă deputatului Cosette Chichirău. Situația în USR Iași este pe un butoi cu pulbere. De altfel, în ultima perioadă, nimeni nu știe ce se întâmplă în organizația municipală, totul fiind ținut la secret. În plus, scandalurile în USR Iași s-au întețit după intrarea în partid a scandalagiilor de la PNL Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat.

Membru USR Iași: „Procesele-verbale ale ședințelor nu vor mai cuprinde numele noilor intrați în partid, ca să nu ajungă la public”

Totul a plecat de la intrarea în partid a rudelor lui Filip Hăvârneanu. După ce mai multe persoane din partid și-au dat demisia și au părăsit filiala, USR Iași a rămas fără oameni. În aceste condiții, Hăvârneanu le-a adus în partid pe mama și mătușa lui. Mama acestuia, Lotus Hăvârneanu, este profesoară la Colegiul „Național” Iași. Cooptarea în USR Iași a fostului liberal Marius Bodea și impunerea candidaturii acestuia la Consiliul Județean (CJ) Iași pentru alegerile locale 2020 au dus la un val de demisii. Astfel, tânărul lider al organizației municipale a umplut filiala cu familia sa. După ce acest lucru s-a aflat, a impus cenzura și a impus celor din Biroul Politic Local să nu mai facă publice numele membrilor.

„Filip Hăvârneanu a fost atât de supărat că s-a făcut public faptul că au intrat mama, Lotus Hăvârneanu, și mătușa, Sânziana Caraman, în partid, încât a schimbat legea în USR Iași. Procesele-verbale ale ședințelor nu vor mai cuprinde numele noilor intrați în partid, ca să nu ajungă la public. S-a votat în Biroul Local absurditatea asta. Practic, cei din Biroul Local au votat cu toții prostia aceasta, ori din neștiință, ori că au și ei ceva de ascuns”, a spus un membru al USR Iași.

Secrete mari în filiala USR Iași. Oamenii au plecat după cooptarea scandalagiilor din PNL

Rămași fără membri, cei aflați pe locurile eligibile la alegerile locale 2020 au ajuns să-și aducă și rudele în partid pentru a completa locurile lipsă și pentru a arăta partenerilor de la PLUS că au întâietate. Însă, pentru ca acest lucru să nu se facă public, au impus cenzura în filiala USR Iași. Totul cu largul concurs al deputatului Cosette Chichirău.

„Partidul transparenței ascunde numele noilor membri ca să nu se afle. Ce au de ascuns? Le e rușine că intră în USR, de ce să nu se afle? Au de gând să facă afaceri necurate? În acest caz, locul lor nu e la USR. Cei din Biroul Local, majoritatea foști colegi de clasă la Liceul «Național» cu Filip, unde Lotus Hăvârneanu le-a fost profesoară, au votat cu toții pentru. Dacă Hăvârneanu le spune să stea drepți, ei execută. Asta e atmosfera de incompetenți și yes-men din Biroul Local Iași. Lumea trebuie să-i știe, ei se numesc Ionuț Anastasiei, Daniel Dâscă, Felix Fiscutean, Andrei Popescu, Codrin Danilă, Liviu Rusu, Eugen Neagu și Ana Raluca Roșu. Rușine lor! Unii sunt pe lista de viitori consilieri locali sau consilieri județeni ai alianței USR- PLUS. Mai mare rușinea pentru USR”, a mai spus persoana din USR Iași.

Comentarii
 • Eu,ca partener aliat cu crez politic, oare pe cine sa aduc in partidul lui Bubuta ca sa fie la paritate cu ce fac infantilii parteneri ?
  Pe nepotu. Nu. Nu. Asta e prea mic. Merge sa il duc la rate, sa il las in parc, da’ pentru partid e prea mic si nu are CV.
  Pe Pacanel. Buna idee. L-ar scoate din depresie, i-ar da de lucru, plus ca el a mai fost in alte partide. Dintre care unu chiar politic. Si e si specialist exceptional, asa cum ne cere la statut, s-a ocupat si de logistica de bere moldovineasca.
  Pe Postachel. Hmmm. Cu guta lui…
  Dar e bun orator, mai ales daca face degustari. De zacusca, de peltea, de vinuri, doar sa deguste ca dupa aia vorbeste buluc. Plus ca are cumva fata de intelectual, mai ales daca e privit din spate.
  Clar, deci. Aduc si eu doi membri !

 • O fac de teama. Se aduc membri noi pentru constituirea asa numitelor autubuze de vot. Sunt membri noi care nu participa la viata de partid, nu se implica deloc, nu sunt informati, vin doar la vot si voteaza dupa o lista primita. Nu sunt introdusi in grupurile interne de discutii ca sa nu afle ce se intampla de fapt. Trecerea lor la secret, daca e adevarat, e semnul unei dictaturi. Daca nu e adevarat, cei de la USR Iasi din conducere ar trebui sa dezminta rapid. E mare pacat ca doamna profesoara Havarneanu a intrat intr-un joc asa de murdar, aveam mare respect pentru ea.

 • chichirau a gresit foarte tare ca l-a adus pe BODEA in Filiala, prostia se plateste,a distrus imaginea USR ptr ca Bodea distruge tot, individul nu e in stare de nimic

 • JOS CHIRICAAAAAAAAAA URGENT, FARA ALEXE FARA ALTI HOTI MAFIOTI, LA PUSCARIE HOTILOR MAFIOTI CARE ATI NENOROCIT IASUL SI IESENII CU BLOCURI NELEGALE, CARE NU VA INTERESEAZA DELOC DE IESENI,CARE V-ATI FACUT MULTE VILE DIN MITE, CARE V-ATI BATUT JOC DE MULTI IESENI- BODEA USR, FARA PNL, USR,PSD LA VOT !!!!!!!!!!

 • Chichirau a distrus USR Iasi, nu trebuia sa-l primeasac pe Bodea, Timofciuc, a stricat eticheta partidului, votantii s-au retras

Adauga un comentariu