National

CENZURA? Jandarmii in Bucuresti, acuzati ca au urmarit, legitimat si amendat fara motiv mai multi tineri

Publicat: 09 iun. 2016
1
Sapte tineri din Bucuresti, care s-au adunat sa discute in zona fantanii din Piata Universitatii, au fost legitimati si amendati de jandarmii bucuresteni, dupa ce acestia au stat sa le asculte conversatia. Persoanele implicate spun ca angajatii Jandarmeriei i-au urmarit, apoi au intervenit, acuzandu-i ca pregateau un protest, desi, in realitate, discutia a constat intr-un simplu schimb de opinii.

Vezi si Ion Cristoiu: Codruta Kovesi a administrat o strasnica lovitura luptei impotriva coruptiei
Tinerii spun ca Jandarmeria a dat dovada de exces de zel, in conditiile in care nu a luat nici o masura la protestele ilegale care au blocat circulatia si care au fost organizate pentru sustinerea unor infractori condamnati de Justitie. Totul a inceput de la un eveniment creat pe o pagina de Facebook, pentru o comemorare. Jadarmii au trimis doua amenzi in absenta pentru Carmen Uscatu, care a creat evenimentul, insa procesele verbale contin minciuni.

De exemplu, in august 2014, in cadrul mitingului NEAUTORIZAT din fata Palatului Cotroceni, ca urmare a deciziei instantei de condamnare a lui Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare si de instituire a sechestrului pe sediul Antena 3, jurnalistii de la B1 si Realitatea au fost agresati de catre participanti, fara ca jandarmii sa intervina sau sa aplice vreo sanctiune. Atunci a fost blocata chiar circulatia rutiera, fapt ce constituie infractiune, dar Jandarmeria nu a luat masuri, potrivit evz.
Adauga un comentariu