Coronavirus

CEO-ul Pfizer: „O a treia doză de vaccin, necesară după opt luni de la imunizare“

Publicat: 15 mai 2021

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că o a treia doză de vaccin va fi necesară după opt luni de la imunizare.

Pentru prima dată, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că oamenii vor avea nevoie de o altă doză de vaccin împotriva coronavirusului după opt luni de la imunizare, pentru a combate mutațiile care au apărut de la dezvoltarea vaccinului original, scrie Greek Reporter. El a făcut aceste declarații la Delphi Economic Forum VI din Atena.

De la începutul acestui an s-a tot discutat despre faptul că noile variante ale coronavirusului au apărut în întreaga lume și că ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin. Variantele au fost urmărite în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York și multe alte zone din întreaga lume, deoarece virusul a găsit gazde la cei care nu primiseră încă vaccinurile și a suferit mutații.

„Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acum sunt încurajatoare.”, a spus Albert Bourla.

Imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech este de cel puţin şase luni, a mai spus Bourla, adăugând că o doză de rapel va fi necesară în fiecare an. El a dat asigurări că serul va fi capabil să ne apere de toate variantele de coronavirus.

Medicament pentru COVID-19

Totodată, Albert Bourla a anunțat că medicamentul oral experimental pentru tratarea COVID-19 ar putea fi disponibil în curând. Acesta a explicat că substanţa la care lucrează compania omoară virusul şi este foarte sigură, dar a subliniat că orice concluzii sigure legate de acest medicament vor fi disponibile după această vară.

Despre vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat împreună cu producătorul german de medicamente BioNTech, Bourla a spus că, în opinia sa, va fi necesară o a treia doză după 8-12 luni după administrarea celei de-a doua.

CEO-ul Pfizer a făcut precizări și despre volumul de producţie. El susține că companiile au deja capacitatea de a produce cantitatea necesară de vaccinuri, adăugând că Pfizer va produce 3 miliarde de doze de vaccin anti-COVID la nivel mondial pentru anul 2021 și 4 miliarde de doze în 2022.

Medicul Radu Țincu: „Cel mai probabil, va exista și a treia doză de vaccin anti-COVID-19“

Medicul ATI Radu Țincu este de părere că văzând că cei din jur s-au vaccinat și n-au pățit nimic, că nu s-au îmbolnăvit, cu siguranță și alții vor dori să se vaccineze.

„Cel mai probabil da, va fi o a treia doză și se discută foarte intens dacă nu se va schimba și formă vaccinului, care să fie adaptată noilor variante virale. Ne interesează să obținem cei mai performanți anticorpi. Acest lucru că se va schimba structura vaccinului nu trebuie să reprezinte un punct al teoriilor conspirațiilor, vaccinul gripal e modificat în fiecare an în funcție de variantele virale care circulă”, a spus medicul Radu Țincu.

Întrebat despre reacția pe care ar putea-o avea oamenii privind vaccinarea cu o a treia doză, el a răspuns că puterea exemplului va conta foarte mult: „Văzând că cei din jur au primit vaccin și n-au pățit nimic, că nu s-au îmbolnăvit, cu siguranță vor răspunde în mod favorabil acestei solicitări”.

Comentarii
Adauga un comentariu