Medicamente

Cercetatorii rusi au descoperit medicamentul care trateaza ciroza

Publicat: 07 feb. 2012

Ciroza, una dintre cele mai grave boli care afecteaza ficatul ar putea fi tratata cu ajutorul unui medicament unic, conceput de o echipa de cercetatori rusi de la Institutul Farmacologic din cadrul Departamentului Siberian al Academiei Ruse de Stiinte. Tratamentul se bazeaza pe un compus chimic nou, necunoscut stiintei pana acum, informeaza Voice of Russia.

Cercetatorii din Tomsk si Novosibirsk lucreaza la crearea acestui tratament de mai bine de 10 ani, iar acum au obtinut primele rezultate. Efectele medicamentului s-au dovedit miracloase in cadrul experimentelor, iar testele de toxicologie au confirmat ca acesta nu produce efecte secundare, anunta profesorul Gleb Zuzkov. 

Experimentele efectuate pe animale au aratat ca substanta prezinta o inalta eficienta hepa-protectoare atunci cand este folosit pentru diferite afectiuni cronice ale ficatului, inclusiv in primele faze ale cirozei. Mai mult, desi este un ferment pe baza de proteine, nu are niciun efect toxic, a declarat Zuzkov.

Medicamentul care ar putea trata ciroza faciliteaza regenerarea tesutului ficatului prin stimularea celulelor stem existente in corpul pacientului. El se afla acum in faza de teste pre-clinice, specialistii estimand ca va fi disponibil publicului in aproximativ 5 ani, dupa incheierea tuturor testelor si formalitatilor legale.loading...

Adauga un comentariu