Diete si regimuri

Cerealele integrale sunt bune pentru inima

Publicat: 07 ian. 2015
Consumul de cereale integrale pare sa reduca mortalitatea cauzata de bolile cadiovasculare, dar nu are niciun efect asupra riscului de deces cauzat de cancer, potrivit unui studiu american publicat luni. Studiul realizat de cercetatori de la facultatea de sanatate publica a Universitatii Harvard a fost publicat in revista Journal of the American Medical Association, Internal Medicine.

Stiati ca batoanele de cereale sunt adevarate bombe cu ceas? 

Oamenii de stiinta au analizat datele obtinute in urma a doua studii ample efectuate asupra a 74.341 de femei, in perioada 1984-2010, si asupra a 43.744 de barbati, intre 1986 si 2010. La inceputul cercetarilor, toti participantii aveau o stare de sanatate buna, fara niciun semn de cancer sau al unei boli cardiovasculare, transmite Mediafax, care citeaza AFP.

Cerealele integrale. Afla ce cantitate ar trebui sa consumi zilnic 

Savantii au constatat ca pe masura ce oamenii mancau mai multe cereale integrale, cu atat prezentau un risc mai redus de a muri, in special din cauza unor boli cardiovasculare, tinand cont de mai multi factori, precum varsta, indicele de masa corporala si consumul de produse din tutun.
Astfel, cercetatorii au calculat ca un consum de 28 de grame de cereale integrale pe zi este legat de o scadere cu 5% a mortalitatii si de 9% a deceselor cauzate de patologiile cardiovasculare.

Sunt sau nu sanatoase batoanele de cereale? Afla aici 

Consumul de cereale integrale nu a redus insa riscul de a muri de cancer. „Rezultatele acestui studiu confirma recomandarile actuale privind dietele, referitor la cresterea consumului de cereale integrale pentru a ajuta la prevenirea maladiilor cronice, si furnizeaza indicatori importanti sugerand ca un regim alimentar bogat in cereale integrale ar putea contribui la prelungirea sperantei de viata”, au concluzionat autorii cercetarii.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit