Eveniment-Social

Ceremonial academic elegant la Universitatea Tehnica din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 05 iun. 2014
1

O alta mare personalitate a lumii academice internationale a fost laureata de Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi. Astfel, ieri, prof. univ. dr. Dan Frangopol de la Lehigh University din Statele Unite ale Americii (SUA) a primit titlul de Doctor Honoris Causa. Distinctia a fost conferita pentru meritele sale remarcabile in Ingineria Structurilor de Constructii, precum si pentru dezvoltarea colaborarii romano-americane in domeniul Ingineriei civile. Propunerea de acordare a titlului a fost facuta de Facultatea de Constructii si Instalatii din cadrul UTI prin efortul deosebit al prof. univ. dr. ing. Gabriela Atanasiu.

Click aici pentru a vedea imagini de la eveniment.

„Avand in vedere contributiile deosebite pe care le are profesorul Frangopol, dar si ca urmare a sustinerii si colaborarii permanente pe care a oferit-o acesta institutiei noastre, este o ceremonie onoranta pentru noi”, a transmis  prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, prorector responsabil cu activitatea de cercetare stiintifica al Politehnicii iesene.

Citeste si: Profesor german de origine romana, Doctor Honoris Causa al UTI

Pe de alta parte, cuvantul de deschidere al actiunii a fost tinut de conf. univ. dr. ing. Eugen Vasile Horoba, vicepresedintele Senatului de la UTI. Din comisia de decernare a acestei distinctii au facut parte si: prof. univ. dr. ing. Mihai Budescu, decanul Facultatii de Constructii, prof. univ. dr. Gheorghe Marmureanu, director onorific al Institutului National de Fizica Pamantului (INFP), prof. univ. dr. ing. Polidor Bratu, presedinte ICECON Bucuresti, prof. univ. dr. ing. Radu Vacareanu, prorector la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si prof. univ. dr. ing. Nicolae Taranu. De mentionat ca Dan Frangopol s-a remarcat prin contributiile aduse in dezvoltarea Ingineriei Structurilor de Constructii, care au fost recunoscute la nivel international. Pana in anul 2006 a fost profesor de Inginerie Structurala la Bolder Colorado University, devenind apoi Profesor Emerit aici. Din anul 2006 el este sef al catedrei Fazlur R. Khan de Inginerie Structurala si Arhitectura de la Lehigh University din Bethlehem, Pennsylvania – SUA.

Citeste si: Un constructor al acceleratorului de particule, Doctor Honoris Causa la UTI Iasi

Adauga un comentariu