Actualitate

Ceremonie academica maraton, organizata la Universitatea de Medicina din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 21 iun. 2016

@ Ieri, timp de peste 12 ore, Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi a organizat o ceremonie maraton dedicata absolventilor promotiei 2016 @ Evenimentul a avut loc în Piata Natiunilor, pe Esplanada de la Medicina.

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa din Iasi a organizat o ceremonie maraton dedicata absolventilor promotiei 2016. Evenimentul a avut loc în Piata Natiunilor, pe Esplanada de la Medicina, si s-a incheiat cu un concert si un foc de artificii.

„Pe parcursul întregii zile, i-am sarbatorit pe absolventii Universitatii noastre, de la toate facultatile si specializarile, alaturi de parintii si prietenii acestora, si am asistat la momentul în care acestia au depuns juramântul de intrare în profesie. Festivitatea a debutat la ora 9:00, cu salutul conducerii Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa Iasi adresat absolventilor 2016 si s-a încheiat în jurul orei 22:00, cu un concert si un joc de artificii.”, a transmis prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul institutiei.

Citeste si: Ceremonie impresionanta la Iasi de Ziua Independentei

Pe de alta parte, acesta a tinut sa le transmita public absolventilor ca, dupa absolvire, se asteapta ca acestia sa fie partenerii institutiei de invatamant superior. „Pana acum v-am fost ghizi in formarea dumneavoastra, iar dupa absolvire va asteptam pe multi dintre voi sa ne fiti parteneri. As vrea sa va spun ca procesul de educatie are un inceput, dar nu se opreste niciodata! Mereu trebuie sa continuam aceasta etapa in devenirea noastra si sa ne perfectionam mereu”, a aratat profesorul Scripcariu.

Citeste si: 30% din numarul studentilor de la UMF Iasi sunt straini

Mai departe, programul ceremonialului a cuprins: intrarea corpului profesoral în spatiul de festivitati pe fundal sonor Gaudeamus, ceremonialul Drapelelor, intonarea imnului national, salutul rectorului UMF pentru studentii de la linia de predare în engleza, premierea sefilor de promotie de la liniile de predare în Limba engleza de la cele 3 facultati, „Imnul absolventului de UMF” – Corul „Ceata de Medicinisti”, Ceremonia de înmânare a Certificatelor de Absolvire absolventilor, juramantul lui Hipocrate. Închiderea festivitatii a mai fost marcata de momentul aruncarii simbolice a tocai în aer pe fond muzical „Oda Bucuriei”. Aceasta actiune a fost initiata, in urma cu patru ani, tocmai pentru a marca intr-o maniera aparte mometul in care cei aproximativ 1.600 de absolventi isi finalizeaza studiile la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi.
 
Citeste si: Concerte in aer liber si invitati de marca la deschiderile anului universitar – FOTO, VIDEO

Comentarii
Adauga un comentariu