International

Cerere CIUDATA in fisa postului pentru aderarea la un partid politic

Publicat: 13 mart. 2013

Majoritatea liderilor Partidului Comunist Chinez (PCC) isi vopsesc parul negru, insa nu apeleaza la acest truc cosmetic din orgoliu, ci pentru a nu iesi in evidenta, noteaza Daily Mail.

Desi majoritatea membrilor din conducerea PCC au varste cuprinse intre 50 de ani si 70 de ani, doar cateva suvite de par alb pot fi zarite in cazul lor, informeaza rtv.net.

De exemplu, Xi Jinping, cel care a preluat functia de presedinte al Partidului Comunist, are inca parul negru imaculat la varsta de 59 de ani. La fel si predecesorul sau, Hu Jintao, la varsta de 70 de ani. In timp ce in Occident barbatii isi vopsesc parul in incercarea zadarnica de a parea mai tineri, printre politicienii chinezi de rang inalt exista factori mult mai importanti in joc.

Steve Tsang, profesor la Scoala de Studii Chineze Contemporane de la Universitatea din Nottingham, a declarat ca liderii chinezi fac eforturi mari pentru a-si ascunde parul alb, nu pentru ca vor sa arate sanatosi si vigurosi, ci pentru ca se tem sa se diferentieze unii de altii.

In opinia expertului, daca reusesc sa arate identic este mult mai usor pentru politicieni sa se eschiveze de orice greseala.

„Partidul Comunist este una dintre institutiile cele mai disciplinate concepute vreodata de omenire. Nimic nu se intampla accidental la acest nivel. Daca exista un fel de uniforma, membri arata destul de asemanator si daca se mentine un nivel ridicat de disciplina a partidului, aceste lucruri iti ofera un fel de protectie”, a declarat Steve Tsang pentru BBC.loading...

Adauga un comentariu